Πληρώνουμε την Disney στην Ελλάδα, ενώ στην ΕΕ πληρώνουν οι πλατφόρμες

Streaming ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πλήρης είναι η αποτυχία της κυβέρνησης να παρέμβει στις καταιγιστικές εξελίξεις που αφορούν την ανάπτυξη των πλατφορμών συνεχούς ροής. Τη στιγμή που το Netflix ανακοινώνει πως ανοίγει τοπικό γραφείο παραγωγής για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στην Πολωνία, δημιουργώντας περισσότερες από 2.600 θέσεις εργασίας, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αδιαφορεί και δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για τους όρους εισόδου των υπηρεσιών ροής στην Ελλάδα.

Τον προσεχή Ιούνιο έρχεται στη χώρα η Disney+, η οποία έχει επιδοτηθεί από το ΕΚΟΜΕ για την ταινία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, εντός του έτους θα έρθει η ΗΒΟ Max, ενώ το Netflix έχει εδραιωθεί πλήρως.

Την ώρα που όλες οι άλλες παραδοσιακές πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης αλλά και οι τηλεοπτικοί σταθμοί υπάγονται σε καθεστώς φορολόγησης και ελέγχονται με συγκεκριμένους όρους, οι διεθνείς πλατφόρμες ροής επεκτείνονται χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα. Τους παρέχεται η άδεια να αποκομίζουν πελάτες, να έχουν κέρδη, αλλά δεν φορολογούνται, δεν έχουν καμία υποχρέωση και επιδοτούνται επιπλέον για την παραγωγή από το ΕΚΟΜΕ. Η πολιτική αθέμιτου ανταγωνισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση υπέρ των πλατφορμών συνεχούς ροής σε σχέση με τις άλλες επιχειρήσεις έχει δημιουργήσει ασφυκτικές πιέσεις στην αγορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *