Δωρεά €1 εκατομμύριο από τη United Group για τους πληγέντες του πολέμου της Ουκρανίας

Streaming ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η United Group, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι προχωρά στη δωρεά €1 εκατομμυρίου σε δύο μη-κυβερνητικούς οργανισμούς, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες του πολέμου της Ουκρανίας. 

Το ποσό της δωρεάς θα μοιραστεί ανάμεσα στις ΜΚΟ “International Medical Corps”, που ειδικεύεται στην παροχή άμεσης ιατρικής φροντίδας και σχετικών υπηρεσιών σε όσους βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και στην ουκρανική “Bright Kids Charity”, που ειδικεύεται στην παροχή βοήθειας σε παιδιά με προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Η United Group, έχει συγκλονιστεί βαθύτατα από τον πόλεμο και τις καταστροφικές συνέπειες που συνεχίζουν να υφίστανται η Ουκρανία και οι πολίτες της, και στέκεται στο πλευρό των αθώων θυμάτων και των πληγέντων.

Η Victoriya Boklag, CEO της United Group ανέφερε: «Δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο στον κόσμο από την ανθρώπινη ζωή. Έχουμε μέγιστο καθήκον ως άνθρωποι, να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να διατηρήσουμε την ειρήνη. Ως Ουκρανή και με την οικογένειά μου να μένει στη χώρα, ο πόλεμος αυτός αποτελεί τραγωδία και για μένα προσωπικά.».

Η δωρεά της United Group έρχεται να ανακουφίσει εκείνους που έχουν πληγεί από τον πόλεμο, δηλαδή τους πρόσφυγες, τις οικογένειες που δεν κατάφεραν να διαφύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες, καθώς και παιδιά σε ορφανοτροφεία και νοσοκομεία.

Το ποσό που θα διατεθεί θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη βασικών αναγκών όπως ιατρικός εξοπλισμός, φάρμακα, τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής.

Η εν λόγω δωρεά της United Group, μητρικής των εταιρειών Nova και Wind, αποτελεί συνέχεια προηγούμενων δράσεων υποστήριξης. Συγκεκριμένα, η Nova και η Wind ένωσαν τις δυνάμεις τους και μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνέλεξαν βασικά είδη για αποστολή στην Ουκρανία, ενώ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, παρέχουν κάρτες SIM σε πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας, και ταυτόχρονα είναι σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές για παροχή δωρεάν Wi-Fi σε σημεία φιλοξενίας προσφύγων. Παράλληλα, ανταποκρινόμενες σε αίτημα της ΕΣΗΕΑ, παρείχαν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό στην Ένωση Ουκρανών Δημοσιογράφων. Τέλος, για τους συνδρομητές τους, Nova και Wind συνεχίζουν την προσφορά δωρεάν κλήσεων από και προς την Ουκρανία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *