Τα θέλει όλα ο ΑΝΤ1!

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ισχυροποιείται ο ΑΝΤ1 έναντι των ανταγωνιστών του μετά τη συμφωνία μεταβίβασης του 30% του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Ελλάδας στο MBC Group έναντι 225 εκατ. ευρώ, η οποία ήδη υλοποιήθηκε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η σαουδαραβική εταιρεία κατάφερε να μπει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, χωρίς να ασκεί διοικητικό έλεγχο, καθώς η πλειοψηφία των μετοχών, άρα και οι αποφάσεις ανήκουν στον Θοδωρή Κυριακού. Τα 225 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν προς τη «δημιουργία υπερσύγχρονων και πρωτοποριακών studios και υποδομών διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα, για την προσέλκυση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών από ολόκληρο τον κόσμο» αλλά και «επενδύσεις σε νεοφυείς (startups) digital επιχειρήσεις καθώς και σε επιχειρήσεις ψηφιακών υπηρεσιών».

Η σχεδιαζόμενη επένδυση στα στούντιο αλλάζει τα δεδομένα και στον ελληνικό ανταγωνισμό, καθώς ένα μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο θα έχει τη δική του μονάδα τηλεοπτικής παραγωγής. Όμως ο ΑΝΤ1 θέλει να φτιάξει τη δική του υποδομή, ώστε να πουλάει δικές του σειρές και στο εξωτερικό ή να γυρίζει τις παραγωγές τρίτων με τις πρόνοιες του «νόμου Κρέτσου».

 Ο ευαίσθητος αυτός τομέας της παραγωγής και των στούντιο προς το παρόν βρίσκεται σε ελληνικά χέρια, ενώ υπάρχουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και καλές αμοιβές, μετά και την ψήφιση του ν. 4487/2017. Ο ανταγωνισμός για την είσοδο ξένων στον τομέα αυτό είναι τέτοιος που το ΕΚΟΜΕ παρουσίασε ως επένδυση τη σύμπραξη των εταιρειών Nu Boyana Film Studios και York Studios για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων κινηματογραφικών στούντιο στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα ξένες εταιρείες επιδοτούνται στην Ελλάδα με δημόσιο χρήμα για να γυρίζουν ταινίες, αξιοποιώντας τις αλλαγές που επέβαλε για τα ξένα τιμολόγια στον ν. 4487/2017 ο Κυριάκος Πιερρακάκης…

Για να απαντήσουν στο προβάδισμα του ΑΝΤ1 τα υπόλοιπα τηλεοπτικά δίκτυα είτε θα πρέπει να προχωρήσουν σε εξαγορές υφιστάμενων στούντιο είτε να φτιάξουν τα δικά τους, ώστε να συνεχίσουν να έχουν ρόλο στην παραγωγή των σειρών που αυτήν τη στιγμή προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού εντός και εκτός Ελλάδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *