COSMOTE TV: Μεγάλος Χορηγός του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης «ανοίγει» τις πόρτες του για 24η συνεχή χρονιά και από τις 10 έως τις 20 Μαρτίου θα «φιλοξενήσει» συνολικά233 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους. Η COSMOTE TV στηρίζει για μια ακόμη φορά, ως Μεγάλος Χορηγός, τον σημαντικότερο θεσμό ντοκιμαντέρ της χώρας μας.

Το 24ο ΦΝΘ θα βρίσκεται στην ιστορική του έδρα, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, καθώς και στις αίθουσες του Λιμανιού (Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές). Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ.

3 ντοκιμαντέρ παραγωγής & συμπαραγωγής COSMOTE TV

Στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, η COSMOTE TV θα συμμετέχει με τρία ντοκιμαντέρ παραγωγής και συμπαραγωγής της.

Πανελλήνια πρεμιέρα θα κάνει, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το επεισόδιο «Μ. Καραγάτσης», της δραματοποιημένης σειράς ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV «Η Γενιά του΄30», σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα. Οι δραματοποιημένοι ήρωες του πιο πολυδιαβασμένου Έλληνα πεζογράφου παρουσιάζουν στον θεατή μια κοινωνία με πολλαπλά πρόσωπα, την οποία ο τολμηρός Καραγάτσης δεν δίστασε ποτέ να αναδείξει και να σαρκάσει, δημιουργώντας την ανάγλυφη τοιχογραφία μερικών από τους πιο σάρκινους και αληθινούς χαρακτήρες της ελληνικής πεζογραφίας. Η ειδική προβολή του επεισοδίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 19.30 στην αίθουσα «Τώνια Μαρκετάκη» (Λιμάνι Θεσσαλονίκης), ενώ η Α΄ τηλεοπτική προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει το Σάββατο 7/5 (21.00), αποκλειστικά στο COSMOTE HISTORY HD.  

Στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ περιλαμβάνονται και οι παρακάτω συμπαραγωγές της COSMOTE TV:

  • «Οι ουρανοί της Μακεδονίας φλέγονται – Στα Φτερά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου» του Δημήτρη Χατζημαλλή: Στο Βαλκανικό μέτωπο (Σερβία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία) κατά την διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου διαδραματίστηκαν γεγονότα, άγνωστα στο ευρύ κοινό, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου και τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Ιστορίες τόλμης και ανδρείας που καταγράφηκαν ως θρύλοι από τους πρώτους αεροπόρους. Προβολή στο online τμήμα του Φεστιβάλ.
  • «Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο» της Αλεσάντρα Μαϊολέτι: Μία αφήγηση της ιστορίας του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο, οι περιπέτειες, οι ελπίδες και τα όνειρα εννιά Εβραίων μαθητών του ιταλικού σχολείου Umberto Primo.Η ταινία σε συμπαραγωγή COSMOTE TV θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 13/3 (18:30), αίθουσα Τζον Κασσαβέτης

Το πρόγραμμα του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η αυλαία του 24ου ΦΝΘ θα ανοίξει την Πέμπτη 10/3 με την ταινία «Πώς να επιβιώσετε σε μια πανδημία (How to Survive a Pandemic)» του υποψήφιου για Όσκαρ Ντέιβιντ Φρανς, ενώ θα «πέσει» την Κυριακή 20/3 με την προβολή της ταινίας «Τυφλή φιλοδοξία (Blind Ambition)» των Γουόρικ Ρος και Ρομπ Κόου.

Από το πλούσιο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, το μεγάλο αφιέρωμα «Post Reality», που εξερευνά τη μετα-πραγματικότητα και την αλλαγή εποχής που διανύουμε, το spotlight στη Φινλανδή δημιουργό Βίρπι Σουούταρι, το ξεχωριστό αφιέρωμα στο έργο της auteur από τη Λετονία, Λάιλα Πακάλνινα, αλλά και οι δυναμικές δράσεις, τα βραβεία και οι συνεργασίες που φιλοξενούνται στην Αγορά

Περισσότερα για το πρόγραμμα προβολών και τις δράσεις του 24ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *