“Πόλεμος στο …streaming”: Συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού κατά Cosmote TV και Nova

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο μεγάλος πόλεμος στην τηλεόραση πλησιάζει. Η έλευση της Disney με την υπηρεσία Disney+ επηρεάζει άμεσα την Cosmote TV, τη Nova, το Netflix και την ελεύθερη τηλεόραση, ενώ παραμένει το ερώτημα αν η Warner θα μπει αυτόνομα στη αγορά ή θα συνεργαστεί με τη Vodafone TV.

Η Disney συνεχίζει να αποσύρει τις παραγωγές της από τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα κατέβουν από το Netflix οι ταινίες της Marvel. Ενώ το Netflix άλλαξε τον κόσμο με τον οποίο βλέπουμε τηλεόραση, η καραντίνα εξάντλησε την ταινιοθήκη του και στην Ελλάδα και αναζητείται ενδιαφέρον προϊόν.

Η Warner, με την υπηρεσία HBO Max, θα δώσει στο παγκόσμιο κοινό παραγωγές όπως το «House of Dragons», ως συνέχεια του «Game of Thrones», μια παραγωγή του HBO που εκτίναξε στα ύψη τη Nova στο πρόσφατο παρελθόν. Παράλληλα, «Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών» έρχεται ως επική σειρά από την Amazon στην υπηρεσία Prime Video.

Η Cosmote TV, αν και βρίσκεται στην πρώτη θέση σε αριθμό συνδρομητών, θα πιεστεί από τους μεγάλους παίκτες, ενώ η Nova κάνει κυκλωτικές κινήσεις στον χώρο της διαφήμισης. Η Nova θα επιχειρήσει να ενσωματώσει και τους συνδρομητές της Wind Vision, αντικαθιστώντας τον αποκωδικοποιητή τους με εκείνον της EON από τη United Group.

Οι δύο εταιρείες που έχουν έδρα την Ελλάδα αντιμετωπίζουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις υπηρεσίες streaming που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα, οι οποίες δεν πληρώνουν φόρους και εισφορές. Το αποτέλεσμα είναι οι κατά πολύ ακριβότερες συνδρομές εξαιτίας της ανυπαρξίας νομοθετικών πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση. Η Vodafone από την πλευρά της εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μια υπηρεσία μίας συνδρομής, μέσω της οποίας οι θεατές θα παρακολουθούν το σύνολο των προσφερόμενων σειρών και ταινιών από το Netflix, τη Disney+, το Amazon Prime Video και την HBO Max.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *