Σύγκρουση Dragan Solak και σερβικής κυβέρνησης για την… Premier League

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πολιτική ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η απόκτηση της Σαουθάμπτον (ομάδας της Premier League) από τον Dragan Solak, ιδρυτή και πρόεδρο του συμβουλίου της United Group, προκαλεί αναστάτωση στη Σερβία. Μέσω του ιδιόκτητου σερβικού καναλιού N1 TV, η United Media δήλωσε πως «εξεπλάγη δυσάρεστα από την αντίδραση ορισμένων εκπροσώπων της εκτελεστικής και νομοθετικής αρχής που σχολίασαν το γεγονός ότι ο Dragan Solak έγινε ιδιοκτήτης του Σαουθάμπτον». Επιπλέον, κατηγόρησαν την πρωθυπουργό Ana Brnabic, τονίζοντας πως «ξεκίνησε μια επαίσχυντη εκστρατεία» εναντίον του Dragan Solak.

Η United Media ανέφερε επίσης: «Αντί να μιλάμε για την επιχείρησή μας, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μπορούν να απαντήσουν δημόσια γιατί δόθηκαν 600 εκατ. ευρώ των σέρβων πολιτών (στην Telekom Srbija) για να αγοράσουν τα δικαιώματα μετάδοσης της Premier League σε τιμή αρκετές φορές υψηλότερη από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο».

Σημειώνεται πως στην Ελλάδα η Nova (United Group) εξασφάλισε τα δικαιώματα της Premier League έως το 2028 (μέχρι το τέλος της σεζόν τα δικαιώματα έχει η Cosmote TV).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *