Αξιολόγηση «Α-» από τον CDP για τον ΟΤΕ στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

cosmote

Με «Α-» βαθμολογήθηκε για πρώτη φορά ο ΟΤΕ από το διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό CDP (πρώην Carbon Disclosure Project) για τον τρόπο που δημοσιοποιεί και διαχειρίζεται τις επιπτώσεις από τις δραστηριότητές του στην κλιματική αλλαγή. Για το 2021, ο ΟΤΕ βρίσκεται στην κατηγορία «Leadership Α/Α-» μεταξύ 12.000 εταιρειών που αξιολογήθηκαν και είναι μία από τις δύο εταιρείες στην Ελλάδα που συγκαταλέγονται σε αυτήν την κατηγορία. Η φετινή κατάταξη τοποθετεί τον ΟΤΕ αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο αλλά και αυτόν του κλάδου των ΜΜΕ, τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών data center, στον οποίο συγκαταλέγεται.

Ο ΟΤΕ έλαβε υψηλότερη βαθμολογία για την πιστοποιημένη παρακολούθηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του, για τις δράσεις μείωσής τους αλλά και για τη γενικότερη διακυβέρνηση θεμάτων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η βαθμολογία αυτή είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας δέσμευσης, αλλά και της συνεπούς περιβαλλοντικής στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ για την κλιματική αλλαγή, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου.

Η Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ, κα Ντέπη Τζιμέα ανέφερε: «Η κατάταξη του ΟΤΕ τόσο υψηλά, από έναν φορέα διεθνούς κύρους όπως ο CDP είναι ουσιαστικής σημασίας. Αναγνωρίζει και επιβραβεύει την συστηματική μας προσπάθεια αλλά και την στρατηγική που έχουμε επιλέξει για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Ήδη, το δίκτυο COSMOTE είναι πράσινο και λειτουργεί με ηλεκτρισμό από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο μεγάλος στόχος μας είναι πετύχουμε μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα από τις λειτουργίες μας έως το 2025 και από όλη την αλυσίδα αξίας έως το 2040, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ομίλου Deutsche Telekom για την κλιματική αλλαγή. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά για έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Έναν κόσμο που οφείλουμε στις γενιές που έρχονται.».

Το CDP είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται ένα παγκόσμιο σύστημα πληροφόρησης και αξιολόγησης σχετικά με τις επιπτώσεις που επιφέρουν, στο κλίμα, τα δάση και την ασφάλεια των υδάτων, οι δραστηριότητές εταιρειών, πόλεων, κρατών και περιφερειών. Για την αξιολόγηση χρησιμοποιεί μία λεπτομερή μεθοδολογία η οποία εξετάζει την πληρότητα των αναφορών, την επίγνωση της σοβαρότητας των περιβαλλοντικών απειλών και τη διαχείρισή τους, καθώς και την επίδειξη καλών πρακτικών, όπως η θέσπιση φιλόδοξων και ουσιαστικών στόχων.

Ο ΟΤΕ συμμετέχει στον CDP από το 2010. Επίσης ανταποκρίνεται σε αξιολογήσεις αναλυτών και συμμετέχει σε σειρά διεθνών και εθνικών δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης, όπως: FTSE4 Good, VIGEO-EIRIS Βest Emerging Performers από την Moody’s ESG Solutions, δείκτης ΑΤΗΕΧ ESG, “Prime” Corporate ESG Performance από ISS-ESG, MSCI ESG Research και στο δείκτη Bloomberg LP Gender-Equality Index (GEI).

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *