Η αναμέτρηση Α. Παπανδρέου- Κ. Μητσοτάκη στο “ΚΛΙΚ” του 1989

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ Πολιτική

Το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αρνηθεί την τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Είναι η εποχή που το σκάνδαλο Κοσκωτά κυριαρχεί στη χώρα και η “φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία” διεκδικεί την εξουσία, έχοντας προσεγγίσει και την αριστερά, όπως αυτή προσδιοριζόταν μέσα από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ (ΚΚΕ & ΚΚΕ εσωτερικού-ΕΑΡ).

Ο Πέτρος Κωστόπουλος έχοντας πρόσβαση τότε στον Ανδρέα Παπανδρέου, έχει την ιδέα να μεταφέρει την αναμέτρηση στο περιοδικό του, το “ΚΛΙΚ” φιλοξενώντας συνεντεύξεις με τους δύο ηγέτες, δημιουργώντας αίσθηση. Το ΚΛΙΚ,το Μάιο του 1989, λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου, κυκλοφόρησε με εξώφυλλο την Μισέλ Φάιφερ, η οποία ήταν τότε ανερχόμενο αστέρι. Τη συνέντευξη με τον Α. Παπανδρέου την έκανε ο ίδιος, λέγοντας πως “δεν πάει σινεμά, για να μή χαλάσω τη διασκέδαση των άλλων”.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωνε πως τον εντυπωσίαζε το φαινόμενο Μάικλ Τζάκσον,

Ειδικά για μια ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ο Ανδρέας Παπανδρέου, απαντούσε στο ΚΛΙΚ: “Η δυσκολία που έχω να απαντήσω είναι η περίεργη στάση που έχουν κρατήσει. Ότι και με το διάβολο θα συνεργαστούν άλλα όχι με το ΠΑΣΟΚ. Δεν νομίζω πως θα έχω εγώ το δίλημμα και για αυτό δεν θέλω να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *