Εκρηκτική άνοδος της Cosmote TV, έρχονται ΗΒΟ MAX και Disney+

Streaming ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Θα γίνει της… πλατφόρμας το επόμενο διάστημα στην τηλεόραση. Η streaming υπηρεσία της Cosmote TV μέσα σε 18 μήνες έφτασε τους 300.000 συνδρομητές, έχοντας συμπληρώσει 240.000 πελάτες στο πρώτο έτος λειτουργίας της. Η νέα υπηρεσία, που επιτρέπει την παρακολούθηση των τηλεοπτικών προγραμμάτων της ζωντανά και on demand, της επέτρεψε να κερδίσει γρήγορα και επιπλέον πελάτες, πέρα από εκείνους που έβλεπαν τηλεόραση από το δορυφορικό πιάτο.

Το Netflix, σύμφωνα με εκτιμήσεις, έχει περίπου 400.000 συνδρομητές στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία. Το πλεονέκτημα του Netflix είναι η χαμηλή συνδρομή, καθώς η τηλεοπτική υπηρεσία δεν επιβαρύνεται με φόρους στην Ελλάδα, ασφαλιστικές εισφορές και επιπλέον επιβάρυνση 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ, όπως συμβαίνει με τον ΟΤΕ και τη Nova Media.

Η κυβέρνηση, διά των συναρμοδίων υπουργών, αρνείται να ρυθμίσει το καθεστώς αυτό, αν και το επόμενο διάστημα θα υπάρχει πληθώρα τηλεοπτικών υπηρεσιών από το εξωτερικό. Η Apple TV και το Amazon Prime Video παρέχουν ήδη τηλεοπτικό πρόγραμμα σε συνδρομητές στην Ελλάδα, χωρίς δέκτη, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 αναμένονται η HBO Max και η Disney+. Η ΕΡΤ έχει κάνει ήδη το βήμα με το ERTFlix, που έχει σημαντική αποδοχή, ενώ ο ΑΝΤ1 μπαίνει στην τελική ευθεία για την υπηρεσία ΑΝΤ1+. Σχέδια για μια ανάλογη υπηρεσία έχουν και το Mega και η Digea, από το επίγειο τηλεοπτικό δίκτυο. Τέλος , ξεχωριστή παρουσία με ποιοτικές ταινίες έχει το CINOBO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *