Διαφάνεια στο κρατικό χρήμα της διαφήμισης και των …δημοσκοπήσεων

INTERNET ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Και να που η “λίστα Πέτσα” επανήλθε στην επικαιρότητα, με άλλους όρους από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Καγκελάριου της Αυστρίας. 

Εξαρχής είχε σημειωθεί  πως η λίστα Πέτσα είχε πληθώρα ζητημάτων καθώς έδινε χρήματα, χωρίς έλεγχο σε ιστοσελίδες που μόλις είχαν ιδρυθεί ή στα sites των αστέρων της TV.

Ο αποκλεισμός των  τηλεοπτικών σταθμών έφτασε σε τέτοιο σημείο που αν θυμάστε η Άλτερ Εγκο ΜΜΕ είχε επιστρέψει τα χρήματα στο δημόσιο, ενώ στη Βουλή έγινε γνωστό πως τα χρήματα που πήγαν στη συνέχεια και  στους τηλειοπτικούς σταθμούς, τους οποίους είχαν αφήσει σε δεύτερη μοίρα.

Φυσικά, η εμπειρία δείχνει πως τίποτε δεν θα βγει από αυτό. Ακόμη και αν πάνε  και στο 2015.  Ή και πιο παλιά. Υπάρχει και το βιβλίο του Γιάννη Πρετεντέρη, “Ψυχρός Εμφύλιος” στο οποίο περιέγραφε ο ίδιος ο σχολιαστής πτην επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για να δουν τον Γ. Παπανδρέου, από κοινπύμε τον Σταύρο Ψυχάρη.

Όλα αυτά είναι πυροτεχνήματα που δεν βγάζουν πουθενά. Χρειάζονται θεσμικές λύσεις και στη διαχείριση της κρατικής διαφήμισης και στο ζήτημα της χρηματοδόσης των εταρειών δημοσκοπήσεων, αλλά και ασυμβίβαστα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *