Επενδυτής ή λουκέτο για το ελληνικό Euronews!

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Απρόβλεπτο το μέλλον του ειδησεογραφικού καναλιού Euronews Greek, που αναμένεται να βάλει λουκέτο στο τέλος του έτους επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση μείωσε το κονδύλι επιδότησης του δικτύου στα 16 εκατ. ευρώ. Το ελληνικό και κυπριακό Euronews θα κλείσουν, καθώς στη Λυών αποφασίστηκε να δοθεί βάρος σε έξι βασικές γλώσσες. Η μόνη λύση για τη συνέχιση λειτουργίας του θα ήταν να βρεθεί ιδιώτης επενδυτής, όπως συνέβη ήδη στην Αλβανία, στη Σερβία, στη Γεωργία, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία.

Το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, την οποία ενημέρωσε ο Διευθυντής της ελληνικής υπηρεσίας Βασίλης Μπίτσης, ο οποίος μίλησε για προσπάθειες που γίνονται σε Κύπρο, Ελλάδα και Βαλκάνια να βρεθεί επενδυτής που θα αναλάβει το κόστος των 2 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση λειτουργίας του σταθμού σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες , υπήρξε μια αρχική προσέγγιση με τη United Media, η οποία θέλει να αποκτήσει και κανάλι ελεύθερης λήψης, δείχνοντας ενδιαφέρον για την «ορφανή», έβδομη τηλεοπτική άδεια. Η ΕΣΗΕΑ πάντως διαβεβαίωσε τους εργαζομένους δημοσιογράφους πως θα στηρίξει το αίτημά τους προς τους έλληνες ευρωβουλευτές και την Κομισιόν για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του ελληνικού Euronews, ενώ θα θέσει το ζήτημα και στον υπουργό Εξωτερικών και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Πέντε χρόνια ελληνικό Euronews

19/12/2017

Δηλώσεις των υπουργών στο Euronews Greece, στο οποίο η ΝΔ δεν επέτρεψε να εκπέμψει επίγεια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *