Η σύγκρουση στη συνδρομητική τηλεόραση

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, “χορεύει”.  Υπάρχει ενδιαφέρον από διάφορους παίχτες διαφορετικού μεγέθους και προέλευσης για το παιχνίδι του χρήματος. Στο τέλος του μήνα, οι δύο  φορείς εισπράττουν συνδρομές, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα media. Για να δούμε την κινητικότητα.
 
-Στις 23 Φεβρουαρίου κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για τη Forthnet. Μέχρι πρότινος, στα ρεπορτάζ των εφημερίδων περιγράφονταν ως μια “πεθαμένη εταιρεία”. Τώρα εμφανίζεται να υπάρχει ενδιαφέρον από 7 εταιρείες και fund. 
-Η Cosmote έχει διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία στη συνδρομητική τηλεόραση, αλλά δεν δημοσιεύει οικονομικές καταστάσεις, για να μην ενημερωθούν οι ανταγωνιστές της!  Συνεπώς δεν είναι γνωστά τα πραγματικά έσοδα και έξοδα του εγχειρήματος,
-Η Netflix, ξεκίνησε τον υποτιτλισμό των προγράμματων της στην Ελλάδα και απαιτεί υψηλές ταχύτητες στις οπτικές ίνες από τους ανταγωνιστές της, δηλαδή στην πραγματικότητα τον ΟΤΕ, για να προσφέρει πρόγραμμα on demand με χαμηλή συνδρομή, χωρίς να αποδίδονται φόροι συνδρομητικής τηλεόρασης, τέλη κ.α..
Η μάχη είναι για το πρόγραμμα. Οι αγώνες, οι σειρές, οι ταινίες, παράγουν συνδρομητές, και συνεπώς χρήμα.  Το μείγμα του προγράμματος και οι συνοδευόμενες υπηρεσίες, και το κόστος συνδρομής διαμορφώνουν το πλαίσιο και καθορίζουν τις τιμές και δημιουργούν ή χάνουν πελάτες, χάνουν ή φέρνουν επιπλέον χρήμα.
Θα δούμε κι άλλα…
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *