Αντικείμενο πανεπιστημιακής έρευνας η λογοκρισία στην Ελλάδα!

INTERNET ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κόλαφος για την κυβερνητική πολιτική σε ότι αφορά τους περιορισμούς στην ελευθερία του Τύπου είναι η μελέτη του Σουηδικού Ινστιτούτου V-Dem, που ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ, το οποίο καταγράφει από την αρχή της παγκόσμιας πανδημικής κρίσης τις κυβερνητικές επιλογές σε 144 χώρες του κόσμου. Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα insider.gr και περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές στους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην ελευθερία του Τύπου.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες με «σοβαρές παραβιάσεις», ενώ ανάμεσα στα γεγονότα αναφέρονται η παρέμβαση του Μαξίμου για την απομάκρυνση της δημοσιογράφου Δήμητρας Κρυστάλλη από το «Βήμα», η γραπτή εντολή στο Ραδιομέγαρο για το πώς θα προβληθεί το βίντεο του πρωθυπουργού στην Ικαρία, οι περιορισμοί ενημέρωσης που επιβλήθηκαν στα νοσοκομεία καθώς και ο περιορισμός στις ενημερώσεις Χαρδαλιά.

Επιπλέον στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό είναι η διασπορά fake news από στελέχη της κυβερνητικής πολιτικής, κυρίως για την πανδημία, ενώ την εικόνα της υποβάθμισης της δημοκρατίας συμπληρώνει η καταχρηστική επιβολή μέτρων για την Covid-19, η χρήση βίας και τα κατασταλτικά μέτρα που υιοθετήθηκαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *