Περισσότερα realities, λιγότερες σειρές

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Για μία ακόμη χρονιά τα reality προγράμματα θα συνεχίσουν να δίνουν τον τόνο στην ελληνική τηλεόραση. Οι περισσότεροι σταθμοί θα επενδύσουν σε νέα reality προγράμματα, με εξαίρεση το Mega, που αξιοποιεί το κενό και θέλει να συγκεντρώσει κοινό με τη μετάδοση ελληνικών σειρών.

Η συνεργασία του ΣΚΑΪ με την Acun Medya είναι δεδομένη και ισχυρή, ενώ ο ΑΝΤ1 θα διαθέτει μόνο δύο ελληνικές σειρές, τις «Άγριες Μέλισσες» και τον «Ήλιο», και περισσότερα ψυχαγωγικά προγράμματα χαμηλού κόστους. Το Star θα ακολουθήσει την ίδια συνταγή, με ορισμένες βελτιώσεις, ενώ η ΕΡΤ θα επενδύσει στις ελληνικές σειρές και στο ERTFlix.

Στο πεδίο των υπηρεσιών streaming, το Netflix εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο, ενώ η Cosmote TV διαθέτει καταφανώς ποιοτικότερα προγράμματα. Υστερεί όμως στην παραγωγή του ελληνικού προγράμματος, έχοντας σε μια σεζόν μόλις δύο, το «Έτερος Εγώ» και το «42C». Επένδυσε όμως σημαντικά στα ιστορικά ντοκιμαντέρ, ενώ μέσα στον Μάιο θα κάνει πρεμιέρα η νέα σειρά για τη Μάχη της Κρήτης. Η Nova μέχρι σήμερα δεν έχει φανερώσει τις προθέσεις της στο πεδίο της παραγωγής ελληνικού προγράμματος, ενώ έχει κινηθεί στην αγορά ευρωπαϊκών τηλεοπτικών σειρών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *