Κυριαρχία Netflix στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας

cosmote Nova OTE Streaming

To Netflix κυριαρχεί ως πλατφόρµα παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου, µε περισσότερους από 8 στους 10 χρήστες τέτοιων ΟΤΤ υπηρεσιών να την έχουν χρησιμοποιήσει. Το συμπέρασμα ανήκει στην ΕΕΤΤ και τη Metron Analysis, στην έρευνα που διενέργησε η εταιρεία μετρήσεων επί του συνόλου του δείγματος των 2.000 ατόμων, όπου προκύπτει πως 7 στους 10 έχουν χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε Over The Top υπηρεσία μέσα στον τελευταίο χρόνο.

 Τουλάχιστον 3 στους 10 χρησιμοποιούν καθημερινά τις εφαρμογές Cosmote και Wind και το Netflix, χωρίς σημαντικές διαφορές μεταξύ των δημογραφικών κατηγοριών, ενώ η δημοφιλής υπηρεσία streaming έχει μεγαλύτερη διείσδυση στους φοιτητές και στους άγαμους.

Στην ερώτηση «σε ποιες πλατφόρμες είστε συνδρομητές επί πληρωμή;», με βάση τα 544 άτομα, τον τελευταίο χρόνο συνδρομητές τηλεοπτικών υπηρεσιών στο Netflix ήταν 65%, στην Cosmote TV 39%, στη Nova 16% στη Vodafone 15%, στη Wind 9% και σε λοιπές υπηρεσίες 7%.

Τέλος, σημαντική είναι η διείσδυση του ERTFlix, της υπηρεσίας streaming της ΕΡΤ, που περιλαμβάνεται στο ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ που πληρώνουν τα νοικοκυριά.

Στην ερώτηση «ποιες από τις παρακάτω υπηρεσίες/εφαρμογές έχετε χρησιμοποιήσει από τις αρχές του 2020 για να βλέπετε τηλεοπτικό περιεχόμενο, ταινίες και σειρές στο σπίτι σας µέσω internet;», οι 85 απάντησαν Netflix, οι 26 ERTFLIX, οι 21 Cosmote TV, οι 10 Nova, οι 7 Vodafone TV, οι 5 Wind, οι 3 Apple TV, οι 2 Amazon Prime και 1 CONOBO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *