Έρχεται το “Greek Freak” για τον Γιάννη Αντετοκούμπο από την Disney με το “νόμο Κρέτσου”

Streaming ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Eγκρίθηκε  από το ΕΚΟΜΕ η παραγωγή της ταινίας μυθοπλασίας «GREEK FREAK» με θέμα τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούμπο  της Faliro House Productions  για λογαριασμό της Disney. Η ταινία αυτή αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των θεατών στις ΗΠΑ, όπου ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του NBA.

Ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών της ταινίας ανέρχεται στο ποσό των 16.147.395 ευρώ και το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 40%, δηλαδή σε 6.458.958 ευρώ.

Είναι η πρώτη μεγάλη παραγωγή  που έρχεται στην Ελλάδα, με το νόμο Κρέτσου  4487/2017 με τις επαφές να έχουν ξεκινήσει το 2019 οπότε και ξεκίνησε η ανάπτυξη του σχεδίου για την κινηματογραφική ταινία. Ο εμπνευστής του νόμου Λευτέρης Κρέτσος δέχθηκε πλήθος  επιθέσεων από τις εφημερίδες της τότε αξιωματική αντιπολίτευσης, αλλά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, για το σχέδιο ανάπτυξης της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής στην Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό πως η  ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) είχε καταγγέλει τον νόμο, ως μηχανισμό ενίσχυσης των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών της χώρας…

Με την αλλαγή της διακυβέρνησης, από το ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ ,  ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης, άλλαξε τη νομοθεσία αυξάνοντας την επιδότηση από το 35% στο 40% ανά παραγωγή, με τη δυνατότητα το 50% της κάθε παραγωγής να γίνεται σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *