Νέο ΕΣΡ, παλιές αντιλήψεις

INTERNET ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 Με πολύ υψηλό μέσο όρο ηλικίας θα συνεχίσει να λειτουργεί το ΕΣΡ, μετά και την τοποθέτηση της συνταξιούχου, πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη ως αντιπροέδρου και του δημοσιογράφου Σωκράτη Τσιχλιά, που καλούνται να αντιμετωπίσουν σύνθετες καταστάσεις εξαιτίας της επέκτασης και των αρμοδιοτήτων στο internet, με τον έλεγχο να επεκτείνεται σε πλατφόρμες όπως η Google, το Netflix και το YouTube.

Πέρα από το κριτήριο της επιλογής συνταξιούχων για τις θέσεις, τα κόμματα έκριναν πως δεν πρέπει να υπάρχει εξειδικευμένη γνώση του πεδίου. Το ΕΣΡ ήδη υπολειτουργεί και δεν μπορεί να ελέγξει την πολιτική πολυφωνία, που ζητάει το ΣτΕ, όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρός του Αθανάσιος Κουτρομάνος, κάτι που δεν φαίνεται να απασχόλησε τα κόμματα που επέλεξαν τα δύο νέα μέλη. Στην περίπτωση της Ευτέρπης Κουτζαμάνη εξασφαλίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η πλειοψηφία των 3/5, με τη στήριξη της πρότασης της ΝΔ από το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση, ενώ την πρόταση για τον Σωκράτη Τσιχλιά, υπερψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει (δις) την παραίτηση του προέδρου της Αρχής Αθανασίου Κουτρομάνου, ενώ το ΚΙΝΑΛ, που διαμαρτύρεται επίσης για τον αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ, δεν έθεσε βέτο στη διαδικασία.

Η θητεία του προέδρου Αθανασίου Κουτρομάνου και των μελών Πόπης Διαμαντάκου, Γιώργου Σαριδάκη, Βασίλη Καραποστόλη, Γιώργου Πλειού, Ευαγγελίας Μήτρου και Νίκου Κιάου λήγει στις 24 Νοεμβρίου 2022 και η θητεία των δύο νέων μελών το 2027.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *