Μεγαθήριο ο Όμιλος United

Nova ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Επενδύει σε media και τηλεπικοινωνίες στη ΝΑ Ευρώπη

Ισχυρή παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρέχοντας υπηρεσίες σε 3,7 εκατομμύρια νοικοκυριά, έχει ο Όμιλος United, που μέσω της BC Partners ανέλαβε τις τύχες της Forthnet. Η τελευταία οδεύει προς την έξοδο από το χρηματιστήριο, μετά και την εξαγορά της από τον πολυεθνικό όμιλο.

Ο Όμιλος United κατέχει σημαντική θέση στην παροχή υπηρεσιών δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σλοβενία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο), μέσω της πλατφόρμας Total TV, καλύπτοντας και συνδρομητές που βρίσκονται εκτός της ιδιοκτήτης καλωδιακής υποδομής του, ακόμα και απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές. Η τηλεπικοινωνιακή δραστηριότητα του Ομίλου United συμπληρώνεται από́ δύο ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής περιεχομένου, στις οποίες οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση μέσω streaming.

Παράλληλά, αναπτύσσει το επιχειρησιακό κομμάτι των MME με την παραγωγή καναλιών, διανομή, διαφήμιση και ψηφιακό περιεχόμενο. Η United Media κατέχει πλήρη υποδομή πανεθνικών τηλεοπτικών σταθμών στην Κροατία, στη Βοσνία και στο Μαυροβούνιο, ενώ επενδύει σημαντικά στην απόκτηση και παραγωγή περιεχομένου. Επίσης, έχει αναπτύξει συνεργασίες με δίκτυα και κανάλια, όπως τα Discovery/Eurosport, Viacom, AXN, CNN, HBO, Fox και Universal, ενώ διαθέτει σημαντική θέση και συμφωνίες στον αθλητισμό (Premier League, La Liga κ.ά.).

Και στις τηλεπικοινωνίες

Στη ΝΑ Ευρώπη, ο Όμιλος United κατέχει σημαντική θέση στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών σε Βουλγαρία, Σλοβενία, Σερβία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στην Κροατία και ο δεύτερος σε μέγεθος διανομέας στο Μαυροβούνιο. Σε αυτές τις αγορές ο Όμιλος United παρέχει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και σταθερής τηλεφωνίας μέσω της ιδιόκτητης καλωδιακής του υποδομής καθώς και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία, στη Σλοβενία και στην Κροατία, λειτουργώντας ως mobile network operator (MNO).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *