Και εγένετο η Cosmote TV Productions!

cosmote ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τη δική της εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών αποκτά η Cosmote TV. Έχοντας στον σχεδιασμό τη μετακόμιση της τηλεοπτικής μονάδας από το κεντρικό κτίριο του Αμαρουσίου σε άλλο, ιδιοκτησίας ΟΤΕ, προετοιμάζεται να δημιουργήσει δική της μονάδα παραγωγής το 2018. Πρακτικά, μετά και την ενδεχόμενη παράταση της συνεργασίας με τον ΣΚΑΪ στην παραγωγή αθλητικών εκπομπών, το δυναμικό αυτό των εργαζομένων θα μετακινηθεί στην Cosmote TV.
Η εταιρεία ονομάζεται «Cosmote TV Τηλεοπτικές Παραγωγές ΑΕ» και αποτελεί τη μετεξέλιξη της ΟΤΕ Investments, η οποία συστάθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2015. Στο ΔΣ μετέχουν ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος, ο Χαράλαμπος Μαζαράκης, μέλος, και η Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος. Η Cosmote TV Productions θα είναι η μονάδα παραγωγής των τηλεοπτικών προγραμμάτων της Cosmote αλλά και των κινηματογραφικών παραγωγών τώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να ενισχύσει, από το επόμενο έτος, την κινηματογραφία με σημαντικά κονδύλια.
 
Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως πλέον ο όμιλος ΟΤΕ διαθέτει εταιρεία τηλεοπτικών προγραμμάτων, αλλά η κύρια τηλεοπτική δραστηριότητα, δεν έχει ανάλογη νομική μορφή. Ο κλάδος της συνδρομητικής τηλεόρασης ανήκει στη μητρική εταιρεία, με το επιχείρημα να μην γίνονται γνωστά στον ανταγωνισμό τα οικονομικά της αποτελέσματα. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως πλέον βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *