Όταν το ΕΣΡ δεν εφαρμόζει τους νόμους…

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Γράφει ο Βασίλης Κουφόπουλος

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Παράνομη η λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών από το 2012. Το Δ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την 1206/2012 κρίνει είναι αντισυνταγματικό το καθεστώς των παρατάσεων καθεστώτος λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με τους τηλεοπτικούς, παραπέμποντας το θέμα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου.

Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής: Το ΕΣΡ , επέβαλε, το 2009 τη διοικητική κύρωσης της διακοπής λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού HIT FM 92,9 του νομού Ροδόπης με το αιτιολογικό πως αναμετέδιδε το πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού Sfera και από δεύτερη συχνότητα.  Το Δ Τμήμα του ΣτΕ κρίνει  πως οι παρατάσεις στη λειτουργία των σταθμών είναι αντίθετες με το συνταγματικές αρχές του Κράτους Δικαίου και ειδικά στην υποχρέωση του να εφαρμόζει τους νόμους. Παράλληλα το καθεστώς αυτό παραβιάζει την αρχή της ισότητας, διότι δεν επιτρέπει σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ραδιοφωνική άδεια, να το πράξουν, από τη στιγμή που αυτές δεν χορηγούνται.

Όμως με τον Ν. 4512/2018 (άρθρα 220-238) περιγράφεται η διαδικασία για την έκδοση ψηφιακών αδειών. Το ΕΣΡ όμως δεν τον εφαρμόζει για λόγους που δεν εξηγεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *