"Μηνύματα" Τσαμάζ προς την ΕΕΤΤ

cosmote ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

«Σε κάθε μας προσπάθεια, βρίσκουμε απέναντί μας όχι μόνο τους ανταγωνιστές, αλλά και την ΕΕΤΤ. Αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα, δεν έχει προηγούμενο. Αυτή τη στιγμή, η πολιτική της ΕΕΤΤ δεν βοηθάει τον υγιή ανταγωνισμό, αποθαρρύνει τους πραγματικούς επενδυτές και ζημιώνει τη χώρα και τους πολίτες».
Αν την επίθεση αυτή στην ΕΕΤΤ  ήταν από την κυβέρνηση θα είχαμε αλλεπάλληλες αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση και τα στελέχη της αγοράς. Έρχεται όμως από τον Μιχάλη Τσαμάζ τον επικεφαλής του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού (και ΜΜΕ) ομίλου της χώρας. Τι ακριβώς συμβαίνει με την ΕΕΤΤ. Έχει δίκιο στην κριτική του ο πρόεδρος του ΟΤΕή αδικεί τα μέλη της ΕΕΤΤ, η θητεία των οποίων λήγει στο τέλος του έτους, με εξαίρεση εκείνη του προέδρου Δημήτρη  Τσαμάκη.

«Από το 2016, με απόφαση της ΕΕΤΤ, η αγορά της λιανικής δεν απαιτεί ρύθμιση γιατί έχει επαρκή ανταγωνισμό. Τυπικά λοιπόν δεν υπάρχει λόγος να προεγκρίνονται τα πακέτα λιανικής του ΟΤΕ. Η πραγματικότητα, δείχνει ακριβώς το αντίθετο» είπε και  υποστήριξε μετακύ πολλών άλλων πως “η ΕΕΤΤ έχει δημιουργήσει βιομηχανία εγκρίσεων”. “Για παράδειγμα”, εξήγησε “αν ο ΟΤΕ ήθελε να κάνει σήμερα μία Χριστουγεννιάτικη προσφορά Χ ευρώ δωροεπιταγή για κάθε νέα σύνδεση σταθερής, με βάση την ιστορική εμπειρία από την ΕΕΤΤ θα χρειαζόταν 35-50 εγκρίσεις και πάνω από 4-5 μήνες, καθώς η ΕΕΤΤ απαιτεί χωριστή έγκριση της προσφοράς για κάθε ένα πρόγραμμα που διαθέτει ο ΟΤΕ. Δηλαδή για κάθε προσφορά ζητείται έγκριση εκ νέου όλου του εμπορικού χαρτοφυλακίου”.
 
Βεβαίως στο βάθος υπάρχει και ένα θέμα που πραγματικά “καίει”. Η προ 5ετίας προσφυγή της Vodadone εναντίον της Cosmote  για την καρτοκινητή τηλεφωνία, το οποίο δεν έχει ακόμη κριθεί από την ΕΕΤΤ. Το θέμα είναι αν η Επιτροπή με την παρούσα σύνθεση ή με άλλη να αποφανθεί επί του ζητήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *