Οι πολυεθνικές της επικοινωνίας αλώνουν τα media

INTERNET Streaming

Οι πολυεθνικές πλατφόρμες δρουν ανεξέλεγκτα. Κλέβουν τις ειδήσεις, παίρνουν το οπτικοακουστικό υλικό, και κόβουν ένα τεράστιο κομμάτι διαφήμισης, η οποία οδεύει στο εξωτερικό ως …δωρεά. Από κοντά και οι υπηρεσίες streaming που λειτουργούν με τον ίδιο πειρατικό τρόπο, χωρίς να αποδίδουν φόρους ή εισφορές στη χώρα.

Απέναντι στο φαινόμενο αυτό η κυβέρνηση εκδηλώνει τη σιωπή της. Εδώ και δύο χρόνια εκκρεμεί η ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της Οδηγίας 1808/2018 και ενώ ήδη έρχεται μια νέα από τις Βρυξέλλες. Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ της χώρας έχουν αποδεχθεί το καθεστώς λειτουργίας των πλατφορμών όπως και των διαφόρων ιστοσελίδων που ακολουθούν την ίδια πρακτική, δουλεύοντας με αντιγραφές των κειμένων του ΑΠΕ.

Μια νέα Αρχή, που θα ενσωματώνει τη λειτουργία του ΕΣΡ και την ΕΕΤΤ που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανεξέλεγκτες τάσεις του ψηψιακού κόσμου, είναι ένα απαραίτητο βήμα. Η νέα Αρχή που θα είναι ανεξάρτητη θα πρέπει να επιλέγεται όχι μόνο με πολιτικά κριτήρια, αλλά και ικανότητες, δεξιότητες και αποδεδειγμένα προσόντα, αντιμετώπισης του ψηφιακού κόσμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *