Το τέλος του παλιού ΔΟΛ

Uncategorized ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μέχρι την 31η Μαΐου, στις 12.00 μ.μ. καλούνται να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους πρόσφορες στον ειδικό εκκαθαριστή, την εταιρεία Grant Thornton οι υποψήφιοι αγοραστές των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, που είναι προς δημοπράτηση με δύο ανεξάρτητους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, οι οποίοι δημοσιεύτηκαν την περασμένη Παρασκευή 28 Απριλίου.
Ο πρώτος περιλαμβάνει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας και ο δεύτερος τα ΜΜΕ που διαθέτει με τα εμπορικά του σήματα, τις συμμέτοχες της σε άλλες επιχειρήσεις, όπως η Τηλέτυπος (22,11%), η Εκτυπώσεις IRIS (50%) το πρακτορείο διανομής Τύπου Άργος (41,22%) κ.α. , το μηχανολογικό εξοπλισμό κλπ., καλύπτοντας όλο το φάσμα των ΜΜΕ, από τα περιοδικά ως και το Internet.

Για την υποβολή της δεσμευτικής προσφοράς στην πλειοδοτική διαδικασία είναι απαραίτητη η προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής από τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι πρώτα θα πρέπει να καταθέσουν σχετική έγγραφη επιστολή στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας Ανδρέας Αγγελίδης και Συνεργάτες . Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την ίδια ημέρα στις 12.15 μ.μ. και θα ακολουθήσει η συγκριτική εκτίμηση τους και η ανακοίνωση του πλειοδότη. Επί της δικαστικής απόφασης 963/2017 που επιτρέπει τη διενέργεια του πλειστηριασμού, η εισαγγελέας διαφθοράς κ. Ελένη Τουλούπακη ζήτησε προκαταρκτική εξέταση, προκαλώντας την αντίδραση των εντύπων του ΔΟΛ και της ΕΣΗΕΑ.
 
H ΔΟΛ AE ιδρύθηκε το 1970 ως συνέχεια της τότε λειτουργούσας εκδοτικής επιχείρησης των Χρήστου Λαμπράκη, Έλσας Λαμπράκη και Άννας Λαμπράκης. Το 1922 ο Δημήτρης Λαμπράκης ίδρυσε την εφημερίδα «Ελεύθερον Βήμα», το 1926 τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» και το 1929 τα «Αθηναϊκά Νέα». Μετά το θάνατο του, τον διαδέχθηκε το 1959, ο Χρήστος Λαμπράκης, ο οποίος και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το συγκρότημα Λαμπράκη, τα επόμενα χρόνια. Το 1998, η ΔΟΛ ΑΕ εισήλθε στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και το 2009 μετά το θανάτου Χρήστου Λαμπράκη, τον έλεγχο της επιχείρησης ανέλαβε εκδότης –δημοσιογράφος κ. Σταύρος Ψυχάρης. Μετά από αδυναμίας κάλυψης των δανειακών του αναγκών εκδοτική επιχείρηση εισήλθε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης όπως προβλέπεται από το νόμο 4307/2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *