Καμπάνια COVID-19: Διορθώνουν το προηγούμενο σφάλμα με ένα ακόμη λάθος

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Με δεδομένο πως υπάρχει απόφαση για τη δωρεάν μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων που αφορούν στην υγεία του πληθυσμού από το 2018, η προχθεσινή κοινή απόφαση των κυρίων  Πέτσα και Σκυλακάκη μπορεί να δημιουργήσει άλλου είδους ζητήματα, όπως η ενδεχόμενη κατηγορία πρόκλησης ζημίας στο ελληνικό δημόσιο για τους δύο υπουργούς.

Η κυβέρνηση σπεύδει να ανταποκριθεί σε ένα αίτημα μέρους των τηλεοπτικών σταθμών και με ένα τρόπο ο οποίος είναι πρόχειρος και προσκρούει στην κοινή λογική.  Το πρόβλημα ξεκίνησε με την προηγούμενη καμπάνια, όταν δημοσιογράφοι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, είδαν στους εταιρικούς τους λογαριασμούς εξαψήφια νούμερα για το “Μένουμε Σπίτι”, εν αντιθέσει με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που έλαβαν πολύ λιγότερα χρήματα. Τα χρήματα πήγαν για να εξυπηρετήσουν φιλικά ΜΜΕ και κυρίως δημοσιογράφους που παρουσιάζουν εκπομπές που στηρίζουν υπουργούς της κυβέρνησης.

Επιστρέφοντας στο σήμερα. Μια καμπάνια ενημέρωσης του κοινού είναι απαραίτητη διότι απέτυχε η προηγούμενη με ορατά τα αποτελέσματα στο επίπεδο των κρουσμάτων.  Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να μεταδοθεί και να είναι ολοκληρωμένη με απήχηση στον κόσμο και να μην πρόκειται απλά για τη διόρθωση ενός προηγούμενου σφάλματος με ένα νέο ακόμη. Στο αρμόδιο υπουργείο όμως δεν έχουν, όπως φαίνεται την νομοθετική εμπειρία και τη διάθεση να αντιμετωπίσουν τέτοια ζητήματα με τη σοβαρότητα που τους αρμόζει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *