Νέου τύπου παραγωγές για τηλεόραση και ραδιόφωνο

Streaming ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Netflix και οι υπόλοιπες υπηρεσίες streaming αλλάζουν τη διαδικασία θέασης και του περιεχόμενου σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ένα μέρος του κοινού απορρίπτει τη σταθερή ελεύθερη τηλεόραση και επιλέγει να παρακολουθήσει ή να ακούσει ό,τι θέλει, οποιαδήποτε στιγμή το επιλέξει.

Η αξία του περιεχομένου, της ποιότητας στο πρόγραμμα θέασης ή ακρόασης επιστρέφει δυναμική. Τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα είναι σε ένα μεταίχμιο και αδυνατούν να προσεγγίσουν τη νέα πραγματικότητα με πειστικό τρόοο Σειρές όπως οι “Άγριες Μέλισσες” για τον ΑΝΤ1 ή τα “Καλύτερα μας Χρόνια” για την ΕΡΤ δείχνουν να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν αρκεί η εξαίρεση. Πρέπει να γίνει ο κανόνας και ευτυχώς, υπάρχουν τα εργαλεία, όπως ο “νόμος Κρέτσου” που επιτρέπει στις εταιρείες να γυρίζουν σειρές και ταινίες και μερίδα ηθοποιών, σκηνοθετών, σεναριογράφων να έχει άφθονη δουλειά.

Στο ραδιόφωνο αυτή η προσπάθεια δεν έχει ξεκινήσει, με εξαίρεση τα podcast, που βρίσκονται όμως σε εμβριακό στάδιο. Το κοινό που επιλέγει να ακούσει έναν σταθμό, το κάνει εξαιτίας του τίτλου και του παραγωγού που είναι στον αέρα αλλά πέραν αυτών, δεν υπάρχει βιβλιοθήκη προγραμμάτων, αλλά και ανάπτυξη του περιεχομένου πέρα από την ίδια τη ζωντάνη εκπομπή.

Θα επανέλθουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *