Αγώνας επιβίωσης η σεζόν 2020-21 στην TV

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το τηλεοπτικό πρωτάθλημα ξεκινάει

Πρεμιέρα για τη νέα τηλεοπτική σεζόν 2020-21 με την επαναφορά του «Big Brother», ύστερα από 20 χρόνια, από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Με δεδομένη τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων από την πανδημία και την ενίσχυση του internet και της συνδρομητικής τηλεόρασης, η πορεία των ελεύθερων σταθμών της ιδιωτικής τηλεόρασης θα είναι πρόκριμα για το μέλλον τους.

Η αναμέτρηση για την πρώτη θέση, που οδηγεί σε περισσότερα έσοδα, αναμένεται να γίνει ανάμεσα σε ΑΝΤ1, Star και ΣΚΑΪ. Ο πρώτος επέλεξε να κινηθεί χωρίς reality, μόνο με μυθοπλασία, με τη δημοφιλέστερη σειρά «Άγριες Μέλισσες» και τη νέα σειρά «Ήλιος». Τα μεγάλα shows απουσιάζουν και ο σταθμός διατηρεί χαμηλούς τόνους. Επίσης, σταδιακά φτιάχνει το δικό του «ελεύθερο Netflix», μεταδίδοντας σειρές ιδιοκτησίας του και ξένες σειρές από το Μακεδονία TV.

Το Star, επενδύοντας τα προηγούμενα έτη στα realities, το «GNTM», που ετοιμάζεται για την τρίτη σεζόν, και το «Master Chef», έχει αυξήσει την τηλεθέασή του, ανεβάζοντας και τα υπόλοιπα προγράμματά του, συμπεριλαμβανομένου του του δελτίου ειδήσεων. Μαζί με τον συνεργαζόμενο Alpha, ο οποίος θα έχει και εκείνος reality, το «Bachelor», θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση.

Ο ΣΚΑΪ από την πλευρά του ανεβάζει το επίπεδο του ανταγωνισμού με τη μετάδοση της νέας εποχής του «Big Brother», έχοντας σειρές, όπως τις «8 Λέξεις», παιχνίδια, όπως το «Voice», και ισχυρή παρουσία στην ενημέρωση. Το Open μειώνει το κόστος προγράμματος και θα προχωρήσει χωρίς μυθοπλασία, ενώ το Mega αναζητάει ακόμη τον βηματισμό του.

Η έκπληξη έρχεται από την ΕΡΤ, η οποία επιστρέφει στην παραγωγή ελληνικού προγράμματος με σειρές όπως «Τα Καλύτερα μας Χρόνια», το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» και την «Τούρτα της Μαμάς», με γνωστούς ηθοποιούς. Είναι μια σοβαρή αναζωογόνηση για την ΕΡΤ, η οποία θα επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για τις παραγωγές, αποκτώντας ιδιόκτητο πρόγραμμα. Το ζήτημα για την ΕΡΤ είναι πόσο μεγάλο κομμάτι από την πίτα τηλεθέασης μπορεί να κόψει από την ιδιωτική τηλεόραση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *