Κέρδισε επί ΣΥΡΙΖΑ, έχασε επί ΝΔ στα media o Β. Μαρινάκης

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Δύο στα τρία μέσα σε τρία χρόνια πέτυχε στις επιδιώξεις που είχε στα media ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Όμως τώρα καλείται να ισχυροποιήσει τη θέση του στην τηλεόραση, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη πίεση των ανταγωνιστών του που πολλές φορές έσπευσαν να τελειώσουν το Mega.

Πριν από τρία χρόνια, στις αρχές του καλοκαιριού του 2017, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέστρεφε με αυτόνομη παρουσία στα ΜΜΕ. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διέθεσε περίπου 29 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανόμενων των φόρων, για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην ΔΟΛ (εφημερίδες «Βήμα», «Νέα», 22,11% Τηλέτυπος). Μετά την απόκτηση των συμμετοχών του ΔΟΛ, βρέθηκε στο Mega, κατέχοντας το 22%, στην ίδια επιχείρηση μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, αλλά η Τηλέτυπος δεν υπέβαλε αίτηση για άδεια.

Μέσω της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ κατέθεσε αίτηση για να διεκδικήσει την έκτη άδεια, σχεδιάζοντας το One, που βγήκε στον αέρα. Στη διαδρομή όμως ο Βαγγέλης Μαρινάκης κέρδισε τη δεύτερη μάχη για τα περιουσιακά στοιχεία του (ταινιοθήκη) Mega με πρόταση 33.999.999 ευρώ τον Νοέμβριο του 2019 –επί κυβέρνησης ΝΔ– και το κανάλι επέστρεψε στις οθόνες. Δεν δίστασε στη συνέχεια να καταγγείλει ευθέως την Alpha Bank για τον ρόλο που έπαιξε όταν τελικά ο επιχειρηματίας απέτυχε να αποκτήσει και τη Forthnet και ενώ η ΝΔ είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *