Συγκέντρωση ισχύος σε Netflix και Disney+

Streaming

Αύξηση θεατών, μείωση διαφήμισης λόγω κορονοϊού παγκοσμίως

Για πρώτη φορά καταγράφεται μεγάλη πτώση της διαφημιστικής επένδυσης σε όλα τα Μέσα, παραδοσιακά και ψηφιακά. Σύμφωνα με το Global Marketing Index (GMI) του WARC η ψηφιακή διαφήμιση τον Απρίλιο μειώθηκε σε σχέση με τον Μάρτιο, πτώση είχαν και οι πλατφόρμες Alphabet και Facebook. Στα παραδοσιακά ΜΜΕ τον Απρίλιο η πτώση είναι άνω του 30%. Η πτώση έρχεται τη στιγμή που παγκοσμίως καταγράφεται σαρωτική αύξηση του on line streaming με αύξηση παγκοσμίως κατά 57% σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Conviva Quarterly State of Streaming για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Στην Ευρώπη καταγράφεται αύξηση κατά 70%, στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά 57%, στην Ασία κατά 30% και στην Αφρική κατά 25%. Το κατά παραγγελία περιεχόμενο έχει μια αύξηση της τάξης του 79% παγκοσμίως! Οι τελευταίες προβλέψεις της Digital TV Research, εκτιμούν πως οι παγκόσμιες συνδρομές SVOD θα αυξηθούν κατά 519 εκατομμύρια μεταξύ 2019 και 2025, φθάνοντας συνολικά 1.161 εκατομμύρια. Μόνο για φέτος εκτιμάται αύξηση κατά 170 εκατ. συνδρομές.

Πέντε παγκόσμιες πλατφόρμες εκτιμάται πως θα έχουν 640 εκατ. συνδρομές SVOD ως το 2025. Δυναμική ανάπτυξη αναμένεται για την Disney + που θα φθάνει ως το 2025 τα 202 εκατομμύρια ενώ και η Netflix θα προσθέσει 91 εκατομμύρια συνδρομητές. Η εταιρεία έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις της προς τα πάνω για συνολικά 138 χώρες μετά την πανδημική κρίση. Η αύξηση των συνδρομών σε προγράμματα ροής συνδέεται άμεσα με τα μέτρα lock down λόγω του κορονοϊού σε όλες τις εξεταζόμενες χώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *