Μείωση φόρων, έλεγχος επί των τιμών στις τηλεπικοινωνίες

κινητη τηλεφωνια ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Για να μειωθεί το κόστος των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, χρειάζονται δύο σοβαρές αποφάσεις. Η πρώτη είναι να μειωθούν οι φόροι. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατάθηκε μέσω των εγχωρίων συστήματων στους Θεσμούς, μία ιδέα για φορολόγηση του Internet κατά 5% και της συνδρομητικής τηλεόρασης κατά 10%. Το επιτελείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου υιοθέτησε την πρόταση με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των νοικοκυριών.

Το δεύτερο ζήτημα είναι η ανάλυση του κόστους παροχής των υπηρεσιών. Μετά από χρόνια η έρευνα της Rewheell για την Επιτροπή Ανταγωνισμού  ανοίγει δρόμους και γίνεται αφορμή για νέες συζητήσεις. Το εντυπωσιακό στην υπόθεση αυτή είναι πως φιλελεύθεροι δημοσιογράφοι και υπουργοί που ορκίζονταν στον ανταγωνισμό, ζητούν , επί της ουσίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να μην παρεμβαίνει και το ζήτημα να το χειριστεί η Επιτροπή που ως σήμερα δεν έχει πράξει τίποτα. Η ελέγχουσα τις τηλεπικοινωνίες και τη Digea ΕΕΤΤ. Το πλέον ενδιαφέρον: Υπάρχει σιωπή από τη σημερινή ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και από την προηγούμενη επί του ζητήματος, σαν να μην τους αφορούν οι ακριβές χρεώσεις στα νοικοκυριά.

Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, με την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση, δεν μπορεί να γίνει με άνισους όρους. Το ίντερνετ συνιστά κοινωνικό αγαθό και βάση για να εξελιχθεί η κοινωνία. Συνεπώς, πρέπει να γνωρίζουμε πόσο μας κοστίζει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *