Επιστρέφει και αντέχει το "Ζήτω το ελληνικό τραγούδι"

Streaming ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
xxx stars CBS drama MADAM SECRETARY airing on Sundays on the CBS Television Network. Photo: David Needleman/CBS ©2017 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved

Μετέωρο παραμένει το prime time της ΕΡΤ. Αν και η είδηση των ημερών είναι η επιστροφή της πρωτοποριακής για την εποχή της εκπομπή “Ζήτω το ελληνικό τραδούδι” παρατηρούμε με έκπληξη πως το βάρος πέφτει στην ξένη σειρα “Madame Secretary”, η οποία έχει χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης αναλογικά με την ποιότητά της.

Η ΕΡΤ φοβήθηκε να βάλει την εκπομπή του Σαββόπουλου στην ΕΡΤ1 διότι θεώρησε ίσως πως είναι “παλιακή” και δεν είναι αντίστοιχου επιπέδου π.χ .των “Συναντήσεων” και την προγράμματισε στην ΕΡΤ2. Παρά, λοιπό την χαμηλότερη εκκίνηση, με μικρότερο αριθμό τηλεθεατών που έχει κατά βάση το κανάλι, το “Ζήτω το ελληνικό τραγούδι” έφτασε χθες τους 84.446 τηλεθεατές, ενώ η προηγούμενη ξένη σειρά “Mr Serfridge” είχε μόλις 35.751 θεατές. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας μέρος του κοινού έχει ραντεβού με την εκπομπή του Δ. Σαββόπουλου, η οποία αν ήταν στην ΕΡΤ1 και συνοδευόταν και από ένα make off θα ήταν το τηλεοπτικό γεγονός εν μέσω καραντίνας.

Το κοινό που παρακολουθεί την ΕΡΤ έχει κάποια χαρακτηριστικά. “Μιλάει ελληνικά, αλλά όχι αγγλικά. Το κοινό που παρακολουθεί τις εξαιρετικές σειρές του BBC και των άλλων δικτύων, τις έχει ήδη δει στο Netflix (“Η πτώση” με την Γκ. Άντερσον”) ή στην Cosmote TV (“Madame Secretary” με την Τέα Λεόνι). Θέλει να ενημερωθεί για τις διεθνείς εξελίξεις και κυρίως για την Τουρκία, όπως έκανε συχνά πριν η εκπομπή του Σ. Κοτρώτσου που δεν συνεχίστηκε, ή όπως έπραξε προ ημερών το “Δέκα” το οποίο έχουμε ξεχάσει πλέον ποια ώρα μεταδίδεται. Η συγκεκριμένη εκπομπή έχει μέλλον, αλλά όταν αρχίζει τα θέματα “γραμμής” δεν βρίσκει κοινό. Το προφανές θα ήταν για την ΕΡΤ μετά το δελτίο ειδήσεων να μεταδίδει μια ελληνική ταινία πρώτης προβολής , αφού οι σχέσεις με συγκεκριμένη εταιρεία διανομής έχουν ενισχυθεί και μετά να ακολουθεί μια πολιτική εκπομπή. Στη συνέχεια το “Madame Secretary” μπορεί να βρει το δικό του κοινό μετά τα μεσάνυχτα..

Αλλά ας επιστρέψουμε στο “Ζήτω το ελληνικό τραγούδι”. Η εκπομπή αυτή είχε συζητηθεί να μεταδοθεί σε επανάληψη και στις προηγούμενες διοικήσεις, αλλά … Παραμένει μια ζωντανή εκπομπή μετά από τόσα χρόνια και θα μπορούσε να έχει και ένα δεύτερο κύκλο με νέα επεισόδια, στα οποία θα Δ. Σαββόπουλος θα συνένωνε τις δυνάμεις του ελληνικού τραγουδιού. Και σίγουρα ένα κύκλο επεισόδιων με τους πρωταγωνιστές του πρώτου για το πως είχε γυριστεί. Όλο αυτό το υλικό θα μπορούσε να είναι το σημείο αναφοράς για την Υβριδική της ΕΡΤ, όπως και αν θα λέγεται. Προς το παρόν, πάντως θα δούμε Star και Κουτσόπουλο στους δέκτες μας/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *