Προς το παρόν δεν συρρικνώνεται η ΕΡΤ

INTERNET ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Διατήρηση, επί του παρόντος, των υπαρχόντων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων, με αστερίσκους, και υιοθέτηση του σχεδίου ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των περιφερειακών σταθμών από 19 σε 11 προβλέπει το πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΡΤ που έχει τεθεί προς διαβούλευση. Προβλέπεται ακόμη η έξοδος από το καθεστώς ΔΕΚΟ, ώστε να αυξηθούν οι μισθοί των μεσαίων και ανώτερων στελεχών και η απαλλαγή από την υποχρέωση χρηματοδότησης του κρατικού προϋπολογισμού από το ανταποδοτικό τέλος, ώστε να διατεθούν τα χρήματα για την αγορά προγράμματος. Η βασική προεκλογική δέσμευση για μείωση του ανταποδοτικού τέλους κατά 50% προς το παρόν δεν υλοποιείται.

Το σχέδιο της διοίκησης προβλέπει τα εξής:

-Η ΕΡΤ1 θα μετατραπεί σε ένα πολυσυλλεκτικό κανάλι για το ευρύ κοινό, με κύριο άξονα την ενημέρωση και την ψυχαγωγία.

-Η ΕΡΤ2 θα έχει ως κύριο άξονα τον πολιτισμό, τις τέχνες και την εκπαίδευση, με την παράλληλη αξιοποίηση του αρχείου της ΕΡΤ.

-Η ΕΡΤ3 θα μετεξελιχθεί σε ένα κανάλι προβολής κυρίως της ελληνικής περιφέρειας, με στοχευμένες εκπομπές.

-Το ERT Sports συναρτάται με την αγορά αθλητικών δικαιωμάτων, θα επανεξετασθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν προτείνεται επί του παρόντος η κατάργησή του.

-To ΕΡΤ World θα αναδιοργανωθεί ριζικά.

-Το Πρώτο Πρόγραμμα θα εμπλουτισθεί με μαγκαζίνο ευρύτερου ενδιαφέροντος (και όχι μονό hard news).

-Το Δεύτερο Πρόγραμμα θα μετεξελιχθεί σε ένα ραδιόφωνο καλής ελληνικής μουσικής, όλων των ειδών, για το ευρύ κοινό.

-Το Τρίτο Πρόγραμμα θα εξακολουθήσει να είναι το ραδιόφωνο της κλασικής μουσικής και του λόγου.

-Το Kosmos θα επανακτήσει τον χαρακτήρα της μουσικής απ’ όλον τον κόσμο, αλλά με πιο δημοφιλή προσανατολισμό.

– Η ΕΡΑ Σπορ, εντασσόμενη πλέον σε μια ενιαία Αθλητική Διεύθυνση, θα εμπλουτισθεί και με εκπομπές πέραν του ποδοσφαίρου.

-Η «Φωνή της Ελλάδος», εντασσόμενη σε μια ενιαία διεύθυνση με το ERT World για τον απόδημο Ελληνισμό, θα προβάλλει επιλεγμένες εκπομπές από όλα τα άλλα ραδιόφωνα, με μετάδοση μέσω internet και όχι από τα βραχέα.

-Οι 19 περιφερειακοί σταθμοί θα οργανωθούν στη βάση των 11 περιφερειών της χώρας. Οι δομές τους δεν θα κλείσουν, αλλά πλέον το πρόγραμμά τους ανά περιφέρεια θα δικτυωθεί και θα είναι κοινό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *