Αφορολόγητο το Netflix, υπερφορολόγηση για Cosmote TV και Nova!

Streaming Uncategorized ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μεγάλος ανταγωνισμός για τις υπηρεσίες streaming

 Άλλες είναι αφορολόγητες και άλλες επιβαρύνονται πολλαπλώς. Πάντως, σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην Πολωνία αποφάσισαν να φορολογήσουν όλες τις streaming τηλεοπτικές υπηρεσίες, είτε έχουν έδρα στη χώρα είτε όχι.

Το Netflix έχει μια ισχυρή διείσδυση και στην ελληνική αγορά, χωρίς να καταβάλει φόρους εντός ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποιώντας τα εθνικά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Η Cosmote TV ενισχύει διαρκώς το περιεχόμενό της, αλλά πληρώνει ετήσιο κλιμακούμενο τέλος συνδρομητικών υπηρεσιών επί του τζίρου (0,5% – 3%), ειδικό φόρο συνδρομητικής (10%) και ειδικό φόρο επί των διαφημίσεων (5%), ενώ για τη σύνδεση στο internet επιβαρύνεται με φόρο διαδικτύου (5%). Το ίδιο καθεστώς ισχύει και για τη Nova, που έριξε στην αγορά πριν από έναν χρόνο την υπηρεσία Novaflix. Ταυτόχρονα υπάρχουν και οι υπηρεσίες της Vodafone (Vodafone TV) και της Wind (Wind Vision), για τις οποίες, αν και υπάρχει πρόβλεψη στη νομοθεσία, δεν έχει προσδιοριστεί από το ΕΣΡ το κλιμακούμενο ετήσιο τέλος που πρέπει να πληρώνουν.

Στον χορό μπήκε εδώ και δύο χρόνια και η ΕΡΤ, που παρέχει δωρεάν την αντίστοιχη υπηρεσία, καθώς τα νοικοκυριά πληρώνουν κάθε μήνα το τέλος των 3 ευρώ προς την ΕΡΤ ΑΕ. Στην περίπτωσή της δεν είναι σαφές αν μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα ERTflix, καθώς φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος τίτλος έχει κατοχυρωθεί. Η ΕΡΤ έχει δώσει τον τίτλο ERT Play στις ψηφιακές της ιντερνετικές υπηρεσίες. Αυτό που τώρα συζητείται είναι η ενίσχυση της πλατφόρμας με επιπλέον τηλεοπτικό περιεχόμενο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *