Κανάλι δημιουργών από την ΕΡΤ

Streaming ΕΡΤ Πολιτισμός ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στην ΕΡΤ1 τις επόμενες μέρες θα συνομιλήσουν η Κατερίνα Ζαρίφη με τη Ντορέττα Παπαδημητρίου. Εν μέσω πανδημίας, με τους δημιουργούς να βρίσκονται απροστάτευτοι, χωρίς εργασία και επιδόματα, μάλλον η εκπομπή αυτή στέλνει ένα διαφορετικό μήνυμα από αυτό που θα ήθελε να μεταφέρει η διοίκηση της εταιρείας. Ερχεται πιο κοντά στην αστακομακαρονάδα που απολάμβανε η δημοσιογράφος που απέτυχε να εκλεγεί με τη ΝΔ και επέστρεψε στις τηλεοτπικές περιηγήσεις ανά τη χώρα, με την εγγύηση του κρατικού φορέα

Επί της ουσίας. Η ΕΡΤ έχει μια τεράστια ευκαιρία. Να αγκαλιάσει στα προγράμματά της τους δημιουργούς, αναδεικνύοντας τους ως συνεργάτες. Οι τηλεοπτικές σειρές, η μουσική, το θέατρο, μπορούν να γίνουν το σημείο αναφοράς για τους θεατές, με βασικούς συντελεστές τους έως και σήμερα αποκλεισμένους δημιουργούς.

Η τηλεόραση άλλωστε διευρύνεται σε πλήθος υπηρεσιών και η ΕΡΤ μπορεί να διεκδικήσει το μερίδιο που αναλογεί στον κρατικό φορέα. Πλήθος νέων ραδιοφωνικών προγραμμάτων, με τη φωνή των δημιουργών, podcast, τηλεοπτικά προγράμματα που θα μεταδίδονται μέσω διαδικτύου και επίγεια (στις συχνότητες που καταλαμβάνουν σήμερα ξένα δίκτυα), ειδικά ειδησεογραφικά προγράμματα για τον απόδημο ελληνισμό και τα βαλκάνια, μπορούν να δημιουργηθούν.

Η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλαβε λουκέτο και τα μορφώματα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ και άφησε αποθεματικό ύψους 198 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν στον κόσμο μέσα από νέες παραγωγές και δημιουργία πλήθους τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθεί η ανεργία που θα χτυπήσει σαν τσουνάμι τους δημιουργούς και τους ανθρώπους των media .Αντιθέτως, αν το ποσό αυτό αφεθεί στο “χρηματοκιβώτιο”, ο επόμενος υπουργός οικονομικών θα τα διεκδικήσει και θα τα πάρει για να καλύψει την επόμενη μαύρη τρύπα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *