Οι 8 στους 10 ακούνε ραδιόφωνο

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
  • Αύξησης της αξιοπιστίας του ραδιοφώνου στην εποχή του Covid-19 και του «Μένουμε σπίτι»

Ελπιδοφόρα και αισιόδοξα είναι τα ευρήματα της έρευνας της ΑΕΜΑΡ για την ανθεκτικότητα του ραδιοφώνου στην κρίση της πανδημίας, καθώς καταγράφηκε πως παραμένει ένα Μέσο με υψηλή πιστότητα από τους ακροατές του. Η έρευνα της ΑΕΜΑΡ διενεργήθηκε το διάστημα 2 – 6 Απριλίου και πιστοποίησε πως το ραδιόφωνο παραμένει αγαπημένο Μέσο για το 75,6% των ερωτώμενων, θεωρείται έγκυρο και φιλικό σε ποσοστό 84,2% και βοηθάει στη διάθεση και τη χαλάρωση (ποσοστό 96,2%).

Τα ευρήματα αυτά προστίθενται σε αυτά της συνεχούς μέτρησης ακροαματικότητας της ΑΕΜΑΡ που βρίσκεται σε ισχύ από τις 28 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου. Τα πρώτα ευρήματα καταγράφουν σταθερή ακρόαση παρά τα έκτακτα μέτρα. Συγκεκριμένα, ανέβηκε η μέση διάρκεια ακρόασης, αλλά μειώθηκε η μέση ημερήσια ακροαματικότητα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της μέτρησης, οι οκτώ στους δέκα εξακολουθούν να ακούνε ραδιόφωνο, ειδικά τις καθημερινές η ακρόαση ραδιοφώνου αγγίζει το 82%, ενώ η μέση διάρκεια ακρόασης ξεπερνά τις τέσσερις ώρες ημερησίως. Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια της ημέρας, φαίνεται να μειώνεται η πρωινή ακρόαση εξαιτίας του σταδιακού περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων, ενώ ανεβαίνει λίγο το βράδυ. Καταγράφεται αύξηση ακρόασης των ενημερωτικών σταθμών στο σπίτι και κατά το Σαββατοκύριακο, αντιθέτως έχουν πτώση οι αθλητικοί σταθμοί και οι μουσικοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *