Και αν σήμερα είχαμε ΝΕΡΙΤ;

ΕΡΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η υπουργός Παιδείας, προ ημερών, δήλωνε υπερήφανη για την απήχηση που έδωσε στην ΕΡΤ2 το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης. Και όντως είχε δίκιο η Νίκη Κεραμέως. Φανταστείτε, όμως, για μία στιγμή, να είχε υπερισχύσει το σχέδιο διάλυσης της ΕΡΤ, με τον κ.Γκίκα Μάναλη στην ηγεσία την εποχή εκείμνη και η ΝΕΡΙΤ που ακολούθησε με τον κ. Γιώργο Προκοπάκη.

Θα υπήρχε, εν μέσω της πανδημίας, ένα κανάλι που θα έπρεπε την ίδια ώρα να μεταδώσει ενημερωτικές εκπομπές, τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τις τοποθετήσεις των πολιτικών Αρχηγών, τη Θεία Λειτουργία, και το πρόγραμμα που απευθύνεται προς τους μαθητές.

Αν οι εργαζόμενοι δεν είχαν δώσει τη μάχη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμευόταν και δεν άνοιγε την ΕΡΤ, τι θα υπήρχε σήμερα;Οι σημερινοί, εν αναμονή, γενικοί διευθυντές και διευθυντές ίσως θα πρέπει να εξηγήσουν στη σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ πως θα λειτουργούσε ο φορέας, χωρίς την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ3.

Στην πράξη αποδείχθηκε πως το κράτος έχει ανάγκη την ΕΡΤ, και ο φορέας το κράτος. Ας προσπαθήσουν, οι σημερινοί διοικούντες- ο Γιώργος Γαμπίτσος έχει μια δεύτερη ευκαιρία- να τη βελτιώσουν για να ξορκίσουν το κακό του 2013 που συναποφάσισαν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *