Πολιτική "ασφυξίας" από τις τράπεζες στα media και πάλι

INTERNET ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Και πάλι οι τράπεζες απειλούν τα media. Τα ιδρύματα που ανακεφαλοποιήθηκαν από τους έλληνες για να σταθούν στα πόδια τους, εξακολουθούν να είναι ο βασικός παράγοντας ανάσχεσης για τα ελληνικά media, με την κυβέρνηση που ορκίζεται στην επιχειρηματικότητα, να παρακολουθεί, χωρίς να αντιδρά.

Παρά την αλλαγή της νομοθεσίας, με την οποία τα στελέχη των τραπεζών δεν έχουν επί της ουσίας ευθύνη για τα δάνεια που χορηγούν, για το λεγόμενο “ακαταδίωκτο των τραπεζιτών”, η κατάσταση δείχνει να έχει ως εξής:

  1. Οι τράπεζες αρνούνται να χορηγήσουν ακόμη και κεφάλαιο κίνησης στα ΜΜΕ για να μπορέσουν να αναπνεύσουν. Η κυβέρνηση, σε άλλο τόνο, θεωρεί από την πλευρά της, πως αφού πέρασε τη σχετική διάταξη αυτή λειτουργεί
  2. Συγκεκριμένη τράπεζα επιδιώκει βρίσκει διαρκώς προσκόμματα για να σταματήσει μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία. Στο παρελθόν έδρασε με τέτοιο τρόπο, προκαλώντας οικονομική ασφυξία στην Χ. Κ. Τεγόπουλος, οδηγώντας σε λουκέτο την “Ελευθεροτυπία” και ήταν ο βασικός παράγοντας υπονόμευσης των προσπαθειών διάσωσης της Τηλέτυπος. Το σήμα του Mega έπεσε, αλλά επανήλθε μετά τη δημοπρασία των περιουσιακών του στοιχείων από τον Β. Μαρινάκη.
  3. Άλλες δύο εμφβληματικές επιχειρήσεις στο χώρο των media, ο ΔΟΛ και ο Πήγασος, οδηγήθηκαν στο λουκέτο και εξαιτίας των χειρισμών των τραπεζιτών.

Ποιος και γιατί, λοιπόν, συνεχίζει αυτή την πολιτική ασφυξίας και λουκέτων στα media; Για λογαριασμών ποιων προσώπων στήνεται αυτό το σκηνικό; Θα συνεχίσει η κυβέρνηση να μην παρεμβαίνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *