Μέτωπα στα media κατά Μαρινάκη

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αντίρροπες δυνάμεις προκαλεί η επένδυση του Βαγγέλη Μαρινάκη στα media, μετά και την απόκτηση της ταινιοθήκης του Mega, έχοντας ήδη αποκτήσει τα έντυπα του ΔΟΛ και με προοπτική την αγορά του 32% της Forthnet. Με άξονα τον Ολυμπιακό γεννιέται παράλληλα ένα ακόμη μέτωπο.

Απέναντι στον επιχειρηματία βρίσκεται ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος διεκδικεί ένα ακίνητο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στου Ρέντη, με την αντιπαράθεση των δύο πλευρών να εστιάζει στο ποιος στήριξε και ποιος όχι τη δημοφιλέστερη ομάδα της χώρας. Στο πολιτικό υπόβαθρο, η οικογένεια του Σωκράτη Κόκκαλη δέχεται εισηγήσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επενδύσει στα media, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί η τελική απόφαση. Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται την τελευταία διετία ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τα ΜΜE που διαθέτει να ασκούν σκληρή κριτική στο κόμμα, ενώ εκείνος δέχεται τα «πυρά» από τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ.

 Το δεύτερο μέτωπο υπάρχει εδώ και τουλάχιστον δύο έτη και είναι με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Ξεκινάει από το ποδόσφαιρο και τις ομάδες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και φτάνει στα έντυπα και τα Μέσα που ελέγχουν οι δύο επιχειρηματίες. Ο Ιβάν Σαββίδης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκαν για λίγο, μέσω των εταιρειών τους, μέτοχοι στην Τηλέτυπος ΑΕ, την πρώην εταιρεία του Mega, αλλά το σχέδιο τότε δεν προχώρησε εξαιτίας της διαφορετικής στάσης του Ομίλου Βαρδινογιάννη.

Στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης για το Mega ο Βαγγέλης Μαρινάκης κέρδισε τη συμμαχία του Ομίλου Βαρδινογιάννη, με τον Θοδωρή Κυριακού και τον Ιβάν Σαββίδη. Όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, ήταν μόνο η αρχή της αναμέτρησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *