Δεν ήθελαν το Mega μέτοχοι και τράπεζες

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μαρτύριο για τους εργαζόμενους του Mega την τελευταία 3ετία ξεκινάει μετά την άρνηση των μετόχων του (ΔΟΛ, Πήγασος, Όμιλος Βαρδινογιάννη( να αναλάβουν τις ευθύνες τους, επιχειρώντας να αποδράσουν από το κανάλι, στις αρχές του 2016. Ταυτόχρονα οι τράπεζες κρατώντας δεσμευμένους τους εταιρικούς λογαριασμούς της εταιρείας, μετά την αποτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφάλαιου οδήγησαν  το κανάλι σε λουκέτο. 

Η επιχείρηση αδειοδότησης το Καλοκαίρι του 2016 είναι η τέλεια αφορμή για να κατασκευαστεί το επιχείρημα πως «η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το Mega». Το management του καναλιού ανατίθεται ατύπως στο Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, ο οποίος καταθέτει αίτηση στο διαγωνισμό, η οποία δεν γίνεται αποδεκτή διότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες ενημερότητες. Το Σεπτέμβριο του 2016 σταματάνε τα δελτία ειδήσεων, αλλά το Mega συνεχίζει. Με τη μετάδοση σειρών από την ταινιοθήκη του συγκεντρώνονται σημαντικά έσοδα με αποτέλεσμα να εξυπηρετείται το δάνειο. Οι τράπεζες κρατούν το κανάλι καθηλωμένο, αναθέτοντας στην Grant Thornton να συντάξει νέο business Plan.

Η  Digea επιχειρεί το Μάρτιο του 2017 να  υποβαθμίσει την ισχύ του σήματος του Mega , εξαιτίας του μεγάλου μεριδίου που λάμβανε από τις διαφημίσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το Καλοκαίρι του ίδιου έτους η Dimera του  Ιβάν Σαββίδης αγοράζει το 19,63% του  Mega, αλλά μετά την επικράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ΔΟΛ που σήμαινε για την εξασφάλιση του 22,11% του  Mega, η  εταιρεία αποκτάει το Epsilon.  Αντί για ολική επαναφορά του καναλιού έχοντας ορισμένους από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες, στην έκτακτη γενική συνέλευση του Αυγούστου, διορίζεται ένα ΔΣ από άγνωστα πρόσωπα για την τηλεόραση με ειδικότητα στις εκκαθαρίσεις επιχειρήσεων.  Εκπονείται   ένα απίθανο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας με υπαγωγή στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα και τη διεκδίκηση της άδειας από τρίτη εταιρεία. Κατά τη διαδικασία αδειοδότησης του Ιανουαρίου 2018,επιρρίπτονται ευθύνες από την ιδιοκτησία του Mega στο ΕΣΡ επειδή δεν απάντησε αν εγκρίνει το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Η Ανεξάρτητη Αρχή δεν είχε τέτοια δικαιοδοσία. Μέτοχος της Τηλέτυπος αποφασίζει να μην κατέβει η εταιρεία στο διαγωνισμό των αδειών της 11ης Ιανουαρίου 2018, με το πρόσχημα πως θα υπάρχουν συνολικά 8 υποψήφιοι με αποτέλεσμα να επηρεάζεται το business plan. Τελικά δηλώνουν συμμετοχή 6 ενδιαφερόμενοι και καταρρέει και το τελευταίο “επιχείρημα” για να μην διεκδικήσει άδεια το κανάλι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *