Κενά στη Ραδιοτηλεόραση, κενά στο Σύνταγμα

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

tvΣε ανύποπτο χρόνο στις 13 Φεβρουαρίου 2016 στο προηγούμενο προσωπικό blog (media-industry.blogspot.com) αρθρογραφήσαμε εγκαίρως για το νόμο 4339 και το ΣτΕ. Προειδοποιούσαμε και για το πρόβήμα που υπήρχε με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της χορήγησης των αδειών από το ΕΣΡ στη ΓΓΕΕ και για τα μαύρα κενά που θα δημιουργόνταν στο Σύνταγμα. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε εις διπλούν από την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Το άρθρο με τίτλο “Κενά στη Ραδιοτηλεόραση, κενά στο Σύνταγμα” έχει ως εξής:

Το πολιτικό παιχνίδι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πνίγει» τους θεσμούς. Οι χειρισμοί γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες είναι υψηλού ρίσκου και βάζουν σε δοκιμασία  το κοινοβούλιο και τα μέσα ενημερωσης.

  1. Το ΕΣΡ κατά παράβαση του Συντάγματος από τον περασμένο Οκτώβριο δεν λειτουργεί, ύστερα από το Νομο 4339/2015 και μετά την προκλητική άρνηση της αντιπολίτευσης δια στόματος Τραγάκη να συναινέσει στη Ραδιοτηλεοπτική αρχή ή σε οποιαδήποτε άλλη αρχή. Η θέση αυτή που τελεί υπό την έγκριση του προέδρου της ΝΔ Κυριακού Μητσοτάκη, σημαίνει πως ακόμη και αν χορηγηθούν οι άδειες, η ραδιοτηλεόραση δεν θα ελέγχεται από την αρμόδια Αρχή δημιουργώντας μαύρη τρύπα στο Σύνταγμα.


 

  1. Από την 1η Ιανουαρίου 2016 το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών λειτουργεί απολύτως παράνομα καθώς εκλείπει και ο μανδύας των αντισυνταγματικών παρατάσεων λειτουργίας που εξέδιδαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αρνούμενες να εφαρμόσουν τη νομοθεσία περί προκήρυξης των αδειών στην ψηφιακή εποχή(Νομος Ρουσόπουλου).
  1. Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της προκήρυξης και του ελέγχου χορήγησης των αδειών δημιουργεί εκ νέου θέμα αντισυνταγματικότητας και επιστρέφει τη λειτουργία των θεσμών 20 χρόνια πίσω όταν ο εκάστοτε υπουργός είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη λειτουργία της Ραδιοτηλεόρασης (Νομος Βενιζέλου)

ΟΛΟ το άρθρο στο http://media-industry.blogspot.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *