Επιστροφή της TV σε Βίσση και Βανδή

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το πρόβλημα στην πληροφόρηση παραμένει και είναι ισχυρό. Η μονομέρεια στις ειδήσεις, η μεταφορά της μίας άποψης, η μετατροπή των θέσεων σε ειδήσεις και η απόκρυψη άλλων ουσιαστικών γεγονότων είναι τα χαρακτηριστικά της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, παρά και την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Δεν είναι νέο το φαινόμενο. Επί διακυβέρνησης Κώστα Σημίτη, όταν μοιράζονταν έργα και δουλειές, τα δελτία ειδήσεων μετέδιδαν τις δραστηριότης της Βίσση και της Βανδή. Αποκλειστικές συνεντεύξεις, νέοι δίσκοι και συναυλίες, ενώ δίπλα εξελισσόταν ο χορός των δισεκατομμυρίων. Υπάρχει η αίσθηση πως για μεγάλο χρονικό διάστημα θα βλέπουμε την ήπια αντιμετώπιση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε αντίθεση με εκείνη της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ- Τσίπρα. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει η- αν γίνει η σύγκρουση των συμφερόντων των επιχειρηματιών, ή αν υπάρξει σοβαρή αντίδραση από την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ανίσχυρος- χωρίς κοινωνικές συμμαχίες, να σηκώσει τέτοιο βάρος. Αλλά, αυτό είναι το δίκο του πρόβλημα

Το ζήτημα για τη δημοσιογραφία είναι να μπορέσει να επανέλθει. Παρά τους ποταμούς της πληροφόρησης, παραμένει χωρίς ουσιαστική ενημέρωση, ακόμη και για τα κεντρικά ζητήματα. Οι δημοσιογράφοι, έχουν αναλάβει άλλες αποστολές, ενώ εσχάτως υπάρχει και αυτή η “επετηρίδα” της αναμονής μετάβασης από τα κλειστά δημοσιογραφικά γραφεία, όχι στα υπόγεια, αλλά στους πάνω ορόφους του Μεγάρου Μαξίμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *