Μένουν στο ράφι οι θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας!

Uncategorized
  • Έκδοση περιφερειακών αδειών θέλει το ΕΣΡ

Προτεραιότητα στην έκδοση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών προτίθεται να δώσει το ΕΣΡ. Αποτελεί υποχρέωση της Αρχής, όμως το λογικό θα ήταν να ολοκληρωθεί πρωτίστως η διαδικασία χορήγησης των αδειών εθνικής εμβέλειας, αλλιώς θα εμπεδωθούν συνθήκες άνισου ανταγωνισμού στην αγορά.

Αυτήν τη στιγμή λειτουργούν πέντε αδειούχοι σταθμοί εθνικής εμβέλειας (Alpha, Star, ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, Open), οι οποίοι θα πληρώσουν στη διαδρομή της δεκαετίας το ποσό των 35 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν διαθέσει 7 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα χορηγηθεί άδεια και στην Άλτερ Έγκο ΜΜΕ και θα είναι πλέον έξι οι αδειοδοτημένοι σταθμοί εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης. Όμως την ίδια ώρα, χωρίς άδεια, μόνο με τη δήλωση του 2014, θα εκπέμπει ως θεματικός σταθμός εθνικής εμβέλειας το Μακεδονία TV.  

Επίσης, έχει ανακύψει ένα δεύτερο ζήτημα, καθώς αν δεν προχωρήσει στην προκήρυξη των 3+1 θεματικών αδειών εθνικής εμβέλειας θα παραμένει… στο ράφι η έβδομη άδεια. Ο νόμος λέει πως είναι διαθέσιμη μέχρι να προκηρυχθεί η επόμενη κατηγορία αδειών, δηλαδή οι θεματικές. Το ΕΣΡ από την πλευρά του στέκεται στο δίλημμα για το αν θα καθορίσει το ίδιο το περιεχόμενο των θεματικών αδειών (π.χ., αθλητικές, ταινιών, ντοκιμαντέρ, μουσικές) ή αν θα αποφασ99ο﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽φασ (πχ, αθλητικργμικτην οποίσει η αγορά επί του ζητήματος.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *