Υπό κεντρική διαχείριση οι μικρές κατηγορίες του ποδοσφαίρου

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

> Το οικονομικό βάρος πέφτει στην ΕΡΤ

Νέα δεδομένα στο ποδόσφαιρο από την υποχρεωτική εκχώρηση των δικαιωμάτων των ΠΑΕ που συμμετέχουν στη Super League 2 και στη Football League στη διοργανώτρια αρχή. Ο ν. 4612/2019 ορίζει πως οι ομάδες που συμμετέχουν στις δύο αυτές διοργανώσεις «μεταβιβάζουν αυτομάτως και αυτοδικαίως στη διοργανώτρια αρχή το αποκλειστικό δικαίωμα εμπορικής εκμετάλλευσης και διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων».

Δεν θίγονται από τη ρύθμιση οι άδειες εκμετάλλευσης τηλεοπτικών δικαιωμάτων ΠΑΕ που έχουν παραχωρηθεί κατά το άρθρο 84 του ν. 2725/1999 ήδη προ της δημοσίευσης του άρθρου. Η ΕΡΤ θυμίζουμε πως έχει ήδη με αποφάσεις της κυβέρνησης δεσμεύσει ποσά για τις δύο διοργανώσεις, Super League 2 και Football League, ενώ διαθέτει και τα δικαιώματα επτά ομάδων της Super League. Μένει φυσικά να δούμε αν θα συνεχιστεί ή όχι η πολιτική αυτή έναντι των ΠΑΕ στην περίπτωση που αναδειχθεί κυβέρνηση η ΝΔ.

Ως πάροχοι υπηρεσιών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θεωρούνται οι αδειοδοτημένοι σταθμοί εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού ή μη προγράμματος, γενικής ή ειδικής στόχευσης, συμπεριλαμβανόμενης και της ΕΡΤ ΑΕ, οι νόμιμα λειτουργούντες πάροχοι τηλεοπτικών συνδρομητικών υπηρεσιών και οι νόμιμα λειτουργούντες πάροχοι μη γραμμικών υπηρεσιών οπτικοακουστικών Μέσων. Το οπτικοακουστικό περιεχόμενο κάθε αγώνα περιλαμβάνει «όσα διαδραματίζονται πέντε λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα έως και πέντε λεπτά μετά την ολοκλήρωσή του στον αγωνιστικό χώρο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *