H "υπόθεση- ΑΕΠΙ" δεν είναι για σποτ, αλλά για τον εισαγγελέα

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ορισμένα συμπεράσματα από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους καλλιτέχνες- δημιουργούς.Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του κόμματος θέλει να αποκρύψει τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ στο σκάνδαλο ΑΕΠΙ. Και τότε οι επιχειρηματίες πλήρωναν, αλλά τα χρήματα πήγαιναν αλλού, όχι στους δημιουργούς.

Αν μια συνάντηση γίνεται προεκλογικό σποτ χωρίς να το γνωρίζουν οι μισοί παρευρισκόμενοι φανταστείτε τι θα συμβεί στην περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση και χρειαστεί να γίνει διαπραγμάτευση με τους καλλιτέχνες.

Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί “συμβολικού τιμήματος”  το οποίο θα πρέπει να καταβάλλουν οι επιχειρηματίες, αντί για τη ορθή έκφραση “εύλογη αμοιβή”, αλλάζει το οικοδόμημα των πνευματικών δικαιωμάτων της χώρας. Την πρωτοποριακή για την εποχή της, νομοθεσία, είχε ψηφίσει ως υπουργός Πολιτισμού η Ντόρα Μπακογιάννη.

Επιπλέον το υφιστάμενο σχήμα της ΕΥΕΔ είναι μεταβατικό διάρκειας 2 ετών. Αν δεν υπήρχε η έρευνα που ζήτησε ο Νίκος Ξυδάκης ως υπουργός Πολιτισμού για την ΑΕΠΙ και αν δεν γινόταν η ΕΥΕΔ η άλλη πρόταση ορισμένων εκ των δημιουργών που κάθισαν στο τραπέζι με τον Κ. Μητσοτάκη, ήταν να αλλάξουν εκ των …έσω την εταιρεία του κ. Ξανθόπουλου

Χρειάζεται μεγάλη σοβαρότητα στο ζήτημα της πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι πολίτες και οι δημιουργοί έχουν υποφέρει από την υπόθεση ΑΕΠΙ. Η ιστορία δεν είναι για σποτ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *