ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

"Πυροβολάμε και τα πόδια μας" και τον Κώστα Γαβρά

Με το ποσό των 629.561 ευρώ θα επιδοτηθεί η ταινία «Ενήλικοι στο δωμάτιο» του Κώστα Γάβρα που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιανη Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου 2015. Η οικονομική ενίσχυση υπάγεται στο σχετικό Νόμο 4487/2017 για την υποστήριξη της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. 

Με βάση το σχέδιο που κατέθεσε η View Master Film ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών  ανέρχεται στο ποσό των 1.798.747 ευρώ και το τελικό ποσό της επιχορήγησης θα προσδιοριστεί μετά την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου. Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και η ταινία η οποία έκανε ήδη Γυρίσματα στην Αθήνα, το «Born to be murdered». Ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών της Faliro Ηouse Productions ανέρχεται σε 4.320224 ευρώ και η επιχορήγηση σε 1.512.078 ευρώ.

Κανονικά τέτοιες εξελίξεις στο χώρος της οπτικοακουστικής βιομηχανίας θα έπρεπε να δημιουργήσουν ένα θετικό κλίμα. Η ιντερνετική δημοσιογραφία, κατάφερε όμως να εμφανίσει μια απόφαση που διαμορφώνει τις συνθήκες για να αποκτήσει εκ νέου κύρος ο κλάδος, περίπου ως …ρουσφέτι. Η προεκλογική αντιπαράθεση στερεύει τη λογική και αρχίζουμε να πυροβολούμε τα πόδια μας. Η υφιστάμενη νομοθεσία επιτρέπει και την οικονομική ενίσχυση των τηλεοπτικών σειρών, πολλές εκ των οποίων θα δούμε στις οθόνες την επόμενη σεζόν. Ηθοποιοί, σεναριογράφοι σκηνοθέτες μακιγιέζ αποκτούν ξανά δουλειά και οι σταθμοί τηλεοπτικό πρόγραμμα, χωρίς να υποχρεώμενοι να τη χρηματοδοτήσουν με ένα νέο δάνειο, βασιζόμενο στο θεσμικό πλαίσιο το οποίο αναμόρφωσε πλήρως ο σημερινός υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος. Αν είχαν μυαλό οι δημοσιογράφοι που σήμερα διαμαρτύρονται για τον Νίκο Παππά και τον Κώστα Γαβρά. θα απαιτούσαν την άμεση χρηματοδότηση και του Τύπου.

2 thoughts on “"Πυροβολάμε και τα πόδια μας" και τον Κώστα Γαβρά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *