Σύγκρουση λόγω Κόκκαλη

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Νέα γενιά συμφερόντων στην TV

Η σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για τις ευρωεκλογές διαπερνάει και τα media. Κομβική η επιλογή του Πέτρου Κόκκαλη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως απάντηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η κόντρα του Μεγάρου Μάξιμου με τον επιχειρηματία, ο οποίος στηρίζει τη ΝΔ, λαμβάνει χαρακτήρα τεράστιας καθημερινής σύγκρουσης με κάθε τρόπο και πλέον επεκτείνεται και στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, με το σημερινό πρόεδρο του Ολυμπιακού από την μία και το γιο του πρώην πρόεδρου της ομάδας από την  άλλη.

Η ΝΔ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή και ο Π. Κόκκαλής με συνέντευξη του στο ΑΠΕ απάντησε πως δεν διαθέτει ούτε ΜΜΕ ούτε ομάδα. Στο παρελθόν την εποχή που ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν ισχυρός επιχειρηματίας, υπήρχε καθημερινή ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ του Ολυμπιακού και σημαντική παρουσία στα media, κυρίως μέσω του πάλαι ποτέ Flash. Οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με τον επιχειρηματία είχαν περάσει από χίλια κύματα, ενώ συχνά κατηγορούνταν η κυβέρνηση Σημίτη για προνομικό καθεστώς που απολάμβανε ο επιχειρηματίας. Ο Συνασπισμός επί εποχής Κωνσταντοπούλου ήταν επικριτικός στις δραστηριότητες του Σ.Κόκκαλη. Τα χρόνια όμως περνάνε και έρχονται νέες γενιές στα πράγματα

Η διαπλοκή των συμφερόντων της σχέσης που έχει ένας επιχειρηματίας με το δημόσιο και τον  έλεγχο ΜΜΕ έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ τη νομοθεσία περί βασικού μετόχου και τη διάταξη στο Σύνταγμα. Στο σημερινό τηλεοπτικό πεδίο υπάρχει αναδιάταξη των συμφερόντων, με 5 σταθμούς αδειοδοτημένους. Η επιτροπή ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά του Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά από τη Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη. Ο Alpha ήδη συνεργάζεται με το Star και είναι εγκατεστημένος στο κτίριο της Star Investments στην Κάτω Κηφισιά Το Mega εξαφανίστηκε από τον τηλεοπτικό χάρτη, ενώ στη θέση του Φ. Βρυώνη, στο τηλεοπτικό πεδίο με το Epsilon,.  εμφανίστηκε το Open του Ιβάν Σαββίδη, που είναι ο νέος παίκτης στην τηλεοπτική αγορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *