Διαφθορά

Πολιτική Πολιτική

Ο Θόδωρος Τσουκάτος μίλησε. Ο εξ απορρήτων του τέως Πρωθυπουργού στη δίκη για το σκάνδαλο Siemens ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το 2000 οι χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από εταιρίες έφθασαν τα 16 δισ. δραχμές. Δεν ήταν μόνο η Siemens, ήταν και άλλες εταιρίες. Αυτές οι εταιρίες συνεχίζουν να υπάρχουν και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν κόμματα… Οι ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων ήταν ένα καθεστώς που κανείς δεν ήθελε να το ψάξει, από κανένα κόμμα. Με έκαναν αποδιοπομπαίο τράγο… Με έστειλαν εδώ ως μαύρο πρόβατο και το ΠΑΣΟΚ σφύριζε κλέφτικα»

Στην παράγραφο αυτή συνοψίζεται η διαπλοκή και η διαφθορά στη χώρα. την εποχή εκείνη, το διάστημα μετά το 2000 ελάχιστοι δημοσιογράφοι είχαν το θάρρος και τη δυνατότητα να αποκαλύψουν όσα παραδέχεται 19 χρόνια μετά ο “στρατηγός” του Κώστα Σημίτη. Εκ των υστέρων μαθαίνουμε την αλήθεια για το σύστημα εκείνο που στήριξε τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Τα Μέσα ενημέρωσης χρηματοδοτήθηκαν όπως διαφαίνεται από την κατάθεση αυτή, και με αυτόν τον τρόπο και σε αντάλλαγμα εμφάνιζαν τον Κώστα Σημίτη, ως τον “καταλληλότερο για την Πρωθυπουργία”. Είναι το σημείο κλειδί για μια ολόκληρη εποχή, κατά την οποία η χώρα, δίχως να ερωτηθεί βρέθηκε στην ΟΝΕ, παραδίδοντας το νόμισμά της.

Για να επιστρέψουμε στη σημερινή άθλια επικαιρότητα, υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Αυτός ο κύκλος του χρήματος σταμάτησε; Επεκτάθηκε και σε άλλα κόμματα; Έκλεισε ή δεν τελειώνει;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *