Ώρα για το Βαλκανικό δίκτυο της ΕΡΤ3

INTERNET ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Συμφωνία των Πρεσπών διαμορφώνει μια νέα δυναμική στα Βαλκάνια. Είναι μια ευκαρία σημαντική για την ΕΡΤ και ειδικότερα για την ΕΡΤ3 και να διεκδικήσουν ένα σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση των κατοίκων των Βαλκανίων που έχουν υποφέρει από πολέμους, θανάτους, φτώχεια και μίσος.

Η ΕΡΤ3 δεν σταμάτησε να εκπέμπει ούτε λεπτό στο μαύρο της ΕΡΤ, το οποίο αποφάσισε και επέβαλε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με τις υπογραφές των Σίμου Κεδίκογλου και Γιάννη Στουρνάρα. Ως και σήμερα, το τηλεοπτικό της πρόγραμμα είναι διαφορετικό, στέρεο, εναλλακτικό και με σημαντική απήχηση. Είναι ώρα να πάρει τη σκυτάλη, μετά τη συμφωνία και να ανοίξει τους ορίζοντές της. Μια βαλκανική ψηφιακής πλατφόρμα ενημέρωσης, με ένα πολυσυλλεκτικό ενημερωτικό σταθμό που θα μιλάει πολλές γλώσσες, κατά το πρότυπο του BBC, είναι ένας εφικτός στόχος που συμβαδίζει με τις εξελίξεις. Με σημείο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη, ο δρόμος για την ΕΡΤ3 είναι προς τον Βορρά και όχι προς το Νότο, όπως δείχνει η προοπτική της χώρας, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αντιθέτως, η πρόταση, η οποία συνοδεύεται με αλλαγή στο οργανόγραμμα της ΕΡΤ ΑΕ να συμπεριληφθούν οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ στο δίκτυο της ΕΡΤ3 με το επιχείρημα της ανάπτυξης στην επαρχία, κοιτάει προς το παρελθόν, πέραν των άλλων ζητημάτων που θα φέρει, καθώς η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Επιπλέον η μετακόμιση των σταθμών από την ΕΡΑ στην ΕΡΤ3 δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ενίσχυση της δεύτερης, αλλά σίγουρα είναι μια ντε φάκτο συρρίκνωση της πρώτης, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση που η ΝΔ επανέλθει στην εξουσία, με το γνωστό καταστροφικό σχέδιο σε βάρος της ΕΡΤ, η συρρίκνωση της ΕΡΑ θα αποτελεί ένα πρώτης τάξεως επιχειρήμα. Για την ιστορία και μόνο θυμίζουμε πως επί εποχής Ε. Βενιζέλου στο υπ. Τύπου το 1994 , ο τότε πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Ευγένιος Γιαννακόπουλος, θέλησε να συρρικνώσει την ΕΡΑ και βρήκε την αντίσταση του τότε Γενικού Διευθυντή της Ραδιοφωνίας Άκη Κοσώνα. Τελικά, τον Ε. Γιαννακόπουλο, διαδέχθηκε στη θέση ο Πάνος Παναγιώτου (Παν-Παν).

1 thought on “Ώρα για το Βαλκανικό δίκτυο της ΕΡΤ3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *