To μεγάλο ξεπούλημα του Mega

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


H Τηλέτυπος μετά την έκδοσης του Πρωτοδικείου οδηγείται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, με στόχο τον πλειστηριασμό των περιουσιακών του στοιχείων. Στην κορυφή είναι η ταινιοθήκη του Mega, που περιλαμβάνει σειρές μεγάλης απήχησης, το εμπορικό σήμα και το αρχείο των ειδήσεων του πρώτου ιδιωτικού σταθμού στην ιστορία της τηλεόρασης.

Οι θεατές από τον περασμένο Οκτώβριο στερούνται τη δυνατότητα να παρακολουθούν το Mega, με ευθύνη μετόχων και τραπεζών. Η επίγεια μετάδοση διακόπηκε ύστερα από την υπ’ αριθμ. 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ και την υπ’ αριθμ. 2018/2018 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, με την αιτιολογία ότι δεν έλαβε μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Η διακοπή έγινε στις 28/10/2018. Παράλληλα το ΕΣΡ ζήτησε από την Cosmote TV και τη Nova να σταματήσουν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του καναλιού δορυφορικά, όπως και έγινε. Το Mega αυτήν τη στιγμή εκπέμπει πρόγραμμα μόνο μέσα από την ιστοσελίδα www.megatv.com.

Η ταινιοθήκη του Mega συνιστά σοβαρό περιουσιακό στοιχείο και «έπαθλο» για όλους τους ενδιαφερόμενους. Για παράδειγμα, αποκτώντας το εμπορικό σήμα του Mega και τις σειρές του, το Open μπορεί άμεσα να διευρύνει την απήχησή του στην αγορά. Ο δε ΣΚΑΪ θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις απώλειες από τη μείωση της απήχησης των reality games.

Από το 2015 ως και τα τέλη του 2018 καλύφθηκε το μεγαλύτερο μέρος των δανειακών υποχρεώσεων της Τηλέτυπος στις δανείστριες τράπεζες Alpha Bank, Εθνική, Eurobank και οδηγείται σε πλειστηριασμό για το υπόλοιπο των 15 εκατ. ευρώ. Οι προηγούμενες αποτιμήσεις της ταινιοθήκης του Mega, που έγιναν εξαιτίας της ενεχυρίασής της για τη λήψη του ομολογιακού δανείου, ήταν στις 31/12/2014 στα 117 εκατ. ευρώ και στις 30/9/2015 στα 89,5 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *