Πώς θα γίνει η μεταβίβαση του Alpha

Uncategorized


H Seilla Enterprises Limited σύναψε ιδιωτικό συμφωνητικό στις 30 Οκτωβρίου με τις κυπριακές εταιρείες Alpha Media Group (100% Μαρία Κοντομηνά), Nevine Holdings Limited και Sixomen Limited (ιδιοκτήτρια εταιρεία Alpha, μέσω της Alpha Media Group). Βάσει της συμφωνίας αυτής, αποκτάται ο έλεγχος της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση (Alpha TV) της Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ (Alpha 9,89) και της Alpha Κρόνος (Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης).
Η απόκτηση θα γίνει ως εξής: Η Seilla Enterprises Limited θα καταβάλει στην Alpha Media group Limited 21.477000 ευρώ για την απόκτηση του 50% της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση. Θα ακολουθήσει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Nevine Holdings Limited κατά 23.000.000 ευρώ, με την Alpha Media Group Limited να καταβάλει 11.477.000 ευρώ και τη Seilla Enterprises Limited 11.523.000 ευρώ. Στη συνέχεια η Nevine Holdings Limited θα καταβάλει 23.000.000 ευρώ προς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τηλεοπτικής εταιρείας και των δύο ραδιοφωνικών. Παράλληλα, η Alpha Media Group θα καταβάλλει 6.580.000 ευρώ για εξόφληση υφισταμένων υποχρεώσεων της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση.
Σημειώνεται πως η Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ ανήκει στην Alpha Media Group Limited, με μοναδική μέτοχο τη Μαρία Κοντομηνά. Στον κύκλο συμφερόντων του Ομίλου Alpha ανήκουν οι εταιρείες SportDay ΑΕ, η Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ, η Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος AE, η προς συγχώνευση Plus Productions με την Green Pixel του Ομίλου Βαρδινογιάννη και οι εταιρείες του Ομίλου Village. Στην ευρύτερη επιρροή συμφερόντων του ομίλου είναι και ο σταθμός Channel 9 (Sixomen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *