«Ντέρμπι» στην TV

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ενώ τελειώνει το Mega, o Βαγγέλης Μαρινάκης διεκδικεί άδεια
 
Διευρύνεται το παιχνίδι στην τηλεόραση, με την επανεμφάνιση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ΕΣΡ, διεκδικώντας τη μία από τις δύο άδειες εθνικής εμβέλειας που παραμένουν προς διάθεση. Η κατάθεση της αίτησης και της σχετικής εγγυητικής επιστολής των 3,5 εκατ. ευρώ αλλάζει τα δεδομένα. Οι πέντε παίκτες στο τηλεοπτικό γήπεδο θα γίνουν έξι, εκ των οποίων οι τρεις είναι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων (Γιάννης Αλαφούζος-ΣΚΑΪ-ΠΑΟ, Ιβάν Σαββίδης-Open-ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Μαρινάκης-Ολυμπιακός), ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η συνεργασία του Star με τον Alpha στον τομέα των ειδήσεων και των τηλεοπτικών παραγωγών.
Η κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη γίνεται ενώ το Mega, στο οποίο έχει το 22,11%, οδεύει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλησε να κατέβει αυτόνομα, αποδεχόμενος το κλείσιμο του Mega και τις οικονομικές απώλειες από την επιλογή αυτή, όμως σε δεύτερο στάδιο θα διεκδικήσει την ταινιοθήκη της Τηλέτυπος, η οποία μάλλον θα πουληθεί με το κομμάτι, καθώς οι τράπεζες σκέφτονταν μια τιμή της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, ενώ το κανάλι χρειαζόταν μόλις 15 εκατ. ευρώ για να υπάρξει πλήρης αποπληρωμή του δανείου. Και επειδή κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει μια καταγγελία δόλιας πτώχευσης, οι τράπεζες επιδιώκουν να έχουν τη μικρότερη δυνατή έκθεση από αυτό το εγχείρημα.
Την αίτηση κατέθεσε η εταιρεία Άλτερ Έγκο ΜΜΕ στο ΕΣΡ και το ΕΣΡ είναι υποχρεωμένο εκ του νόμου να εξετάσει την αίτηση και να προκηρύξει τις εναπομείνασες δύο άδειες. Θυμίζουμε πως ο επιχειρηματίας από το 2016 είχε δείξει τις προθέσεις του διαθέτοντας 73.900.000 ευρώ στον πλειστηριασμό των τεσσάρων -τότε- αδειών. Το Mega, χωρίς τη δυνατότητα εκπομπής τηλεοπτικού σήματος, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, οδεύει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, με την εξέταση της σχετικής αίτησης των δανειστριών τραπεζών να έχει προγραμματιστεί για τις 30 Οκτωβρίου.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *